Флавон Протект

Нов продукт

FLAVON PROTECT хранителна добавка с антиоксидантна стойност на дневната доза 14514 ️T-ORAC.

В състава са включени екстракти от червени боровинки, тиква, черен бъз, шипки, касис, вишни, арония, гроздови семки

Съставки богати на антиоксиданти, полифеноли, богата гама витамини и минерали.

http://healthwithflavon.com/M-454841

Favon Protect е хранителна добавка, подходяща за всички възрасти. Положителният ефект от употребата на продукта се изразява в подкрепа доброто състояние и здравето на сърдечно-съдовата система, стави, кости, мускули и сухожилия. Наблюдава се положително влияние върху зрението и мисловната деиност. Повлиява благоприятно при цистити, проблеми с бъбреците и цялата пикочо полова система, различни видове бактерии. В комбинация с Kids се наблюдава положително влияние върху  женския хормонален баланс и функцията на яйчниците, кисти, полипи, болезнена или липса на менструация. Действа превантивно и спомага при възстановяването след инфаркти и инсулти.

Повече детайли

1 Артикул

Внимание: Последни наличности!

80,00 лв.

Повече информация

В състава са включени екстракти от червени боровинки, тиква, черен бъз, шипки, касис, вишни, арония, гроздови семки

Съставки богати на антиоксиданти, полифеноли, богата гама витамини и минерали.

FLAVON PROTECT хранителна добавка с антиоксидантна стойност на дневната доза 14514 ️T-ORAC.

http://healthwithflavon.com/M-454841

Favon Protect е хранителна добавка, подходяща за всички възрасти. Положителният ефект от употребата на продукта се изразява в подкрепа доброто състояние и здравето на сърдечно-съдовата система, стави, кости, мускули и сухожилия. Наблюдава се положително влияние върху зрението и мисловната деиност. Повлиява благоприятно при цистити, проблеми с бъбреците и цялата пикочо полова система, различни видове бактерии. В комбинация с Kids се наблюдава положително влияние върху  женския хормонален баланс и функцията на яйчниците, кисти, полипи, болезнена или липса на менструация. Действа превантивно и спомага при възстановяването след инфаркти и инсулти.

Препоръчва се на хора, които не приемат достатъчно разнообразна и полезна храна, като допълнение към тяхното ежедневно меню, за такива които не обичат да ядат плодове(но знаят че трябва). Флавон Протект има силен антивирусен ефект и много добре се съчетава с Флавон Кидс.

Продуктите Flavon не са лекарство, те са здравословна, концентрирана храна, която има изключително силна мощ благодарение на запазените флавоноиди и полифеноли, както и множество фибри, органични витамини минерали и микроелементи. Действа чрез метода на натрупване и запълване на дефицитите в организма. С редовния прием на Флавон вие получвате: Подсилване и моделиране на имунната система както и подобряване общото състояние на организма с изцяло естествени съставки.

Суровините за производството на Flavon са от екологично земеделие, без остатъчни пестициди и притежават сертификат за чистота на крайния продукт OETI. Девет от суровините имат сертификат за хипоалергенни продукти.

http://healthwithflavon.com/M-454841

 

Средни хранителни стойности              Стойност за 100 гр. продукт      Стойност за две лъжички продукт ( 6 грама)

Енергия                                                                 1052 kJ / 251 kcal                          63 kJ / 15 kcal

Мазнини                                                               <0,5 g                                                   <0,5 g

Наситени мастни киселини                             0,2 g                                                     0.01 g

Карбохидрати                                                     61 g                                                       3.7 g

От които захари                                                59 g                                                       3.5 g

Сол                                                                        0.05 g                                                   0,003 g

Витамин С                                                            934 mg                                                  56.04 mg/NRV*70%

Полифеноли                                                       2960 mg                                              177.6.82 mg

Флавоноиди                                                        520 mg                                                31.2 mg

*NRV Референтна стойност на хранителните вещества за препоръчителния дневен прием на възрастни.

Флавон Протект съдържа следните плодове:

http://healthwithflavon.com/M-454841

Червена боровинка: Ползите за здравето от червените боровинки включват облекчение от инфекция на пикочните пътища, респираторни нарушения, бъбречни камъни, рак и сърдечни заболявания.

Също така е полезно за предотвратяване на стомашни заболявания и диабет, както и на заболявания на венците, причинени от зъбна плака.

Фитонутриенти, които са естествено получени растителни съединения, присъстват в боровинките и е установено, че предотвратяват широк спектър от здравословни проблеми.

Червените боровинки съдържат проантоцианидини, които притежават анти-прилепващи свойства, които пречат на бактериите да се свържат с клетките по стените на пикочния мехур.

Тези съединения предотвратяват умножаването и размножаването на тези бактерии и ги измиват извън тялото чрез уриниране. Антитуморната ефикасност на червените боровинки, се дължи на наличието на полифенолни съединения у тях. Редовното консумиране на червенаи боровинки инхибира развитието и разпространението на белодробни, гръдни, дебело черво, простатни и други  тумори. Те съдържат голямо количество салицилова киселина, което може да помогне за намаляване на подуването, предотвратяване образуването на кръвни съсиреци и елиминиране на туморит. Те намаляват риска от сърдечни заболявания и помогат за поддържането на сърдечно-съдовото здраве. Флавоноидите, налични в червените боровинки, имат антиоксидантни свойства и могат да намалят заплахата от атеросклероза. (Атеросклерозата е заболяване, при което артериите се стесняват поради натрупването на мазнини, калций и холестерол в кръвта.

Това възпрепятства притока на богата на кислород кръв към различните части на тялото и може да доведе до потенциално фатални последици като инфаркти и удари).

Според проведени проучвания, червената боровинка помага да се инхибират някои щамове на Haemophilus influenza, което е често срещана причина за ушни и респираторни инфекции при деца. Червената боровинка съдържа проантоцианидини, които инхибират растежа на различни ракови клетки, особено тези, свързани с рак на дебелото черво и простатата.

Пептичните язви са причинени от вид бактерии, наречени Хеликобактер пилори или H.pylori. Този микроорганизъм атакува защитния слой на стомаха и дванадесетопръстника.

Това може да доведе до по-нататъшно възпаление на стомашната лигавица.

Храните, богати на флавоноиди , която включва антоцианини, флавоноли и проантоцианидини, като боровинки, ябълки и чесън, спомага за намаляване на риска от стомашни разстройства, включително стомашни язви, като потиска растежа на бактериите от Н. pylori.

Богатството на фитонутриенти и антиоксиданти в червените боровинки играе жизненоважна роля при осигуряването на защита срещу проблемите, които се развиват с възрастта, като загуба на паметта и липса на координация.

 

http://healthwithflavon.com/M-454841

 

Тиквата, тя успокоява нервната система заради съдържащия се в нея витаминен В-комплекс. Подобрява състоянието на кожата и остротата на зрението. Оказва лечебно действие при проблеми със стомаха и черния дроб. Повишава очистването на организма от шлаки и токсини заради богатото съдържание на растителен пектин. Особено подходяща храна за деца и възрастни, склонни към запек. В народната медицина се препоръчва тиквата при редица проблеми на храносмилателния тракт, за дебело черво. Тиквата е незаменим помощник в борбата с диабета. Тя поддържа нормални нивата на кръвната захар. Това се дължи на съдържащите се в нея микроелементи, които повишават нивата на бета-клетките в кръвта, отговорни за производството на инсулин. Прочиства бъбреците – поради високото съдържание на калий, тиквата подпомага диурезата и намалява количеството на албумин в организма. Диетолози изтъкват още, че тиквата извежда от организма солта и водата, без да дразни бъбреците. Благодарение на високото съдържание на калий, тиквата предпазва от редица заболявания на сърцето и кръвоносните съдове. Тиквата има противопаразитно действие. Този зеленчук е богат източник на витамин А, който действа като антиоксидант и предпазва организма от вредното въздействие на свободните радикали, отговорни за редица проблеми и остаряването. Тиквата е богата на триптофан – аминокиселина, която се превръща в серотонин. Серотонинът е невротрансмитер, който ни помага да се чувстваме добре, да сме спокойни и щастливи. Тя забавя храносмилането и регулира нивата на кръвната захар.

http://healthwithflavon.com/M-454841

 

Черният бъз спомага за намаляване на подуването, борба с възпалението и стимулира имунната система. Той е изключително ефикасен при възпаления на дихателните пътища – помага за отхрачването, често се използва при бронхити, прегракнал глас, дори ангина. Той е полезен и за понижаване на кръвното налягане, освен това помага при възпаление на простатата, задух. Черният бъз подпомага още функцията на черния дроб и влияе общо укрепващо. Той има изключително силно действие върху имунната система, често е наричан българският женшен. В черния бъз се съдържат големи количества витамин С, флавоноиди и рутин, които действат благотворно на целия организъм. Сред полезните компоненти в химичния му състав влизат и гликозиди, танини, желязо, витамин А, витамин B1 (Тиамин), витамин B2 (Рибофлавин), Витамин B3 (Ниацин), Витамин B5 (Пантотенова киселина), Витамин B6 (Пиридоксин), Цинк, Фосфор, Селен, Натрий, Мед, Магнезий, Калций, Калий. Черният бъз е също така богат източник на антоцианини - пигментите, които са необходими за червената, синята или виолетова окраска на много растителни видове и които могат да помогнат за предотвратяване на сърдечносъдови, инфекциозни и дегенеративни заболявания. Черният бъз стимулира производството на цитокини. Те представляват белтъчни молекули, медиатори (посредници) на имунния отговор. Черният бъз намалява оксидирането на липопротеините с ниска плътност (LDL), като по този начин предпазва тази фракция да се превърне в т.нар. лош холестерол. Той проявява отличен детоксикиращ ефект, поради което може да се използва при кожни проблеми като акне и обриви.

http://healthwithflavon.com/M-454841

Шипки: Наричат шипката „царица на билките" и това не е случайно. По разнообразието и количеството витамини тя превъзхожда голяма част от познатите лечебни растения.  Плодът й е характерен с богатото съдържание на витамин C, каротин (провитамин A), ликопен, пектин, вит. B1 и B2, както и от витамините PP, K. По съдържанието си на витамин C шипковия плод няма аналог в растителния свят. В 100 г плодове шипки например се съдържат около 2 г витамин С, което е с 30-40 пъти повече, отколкото в червените домати и лимони и с около 300 пъти в сравнение с ябълките. Плодовете на шипката съдържат и ценен комплекс от естествен витамин А, незаменимите мастни киселини Омега-3 и Омега-6, мощни антиоксиданти и витамин Е, които са важни за здравето и красотата на кожата.Шипките са богати и на витамините Р, В1, В2, К, на пектин, масло, органични киселини, захари, дъбилни вещества и минерални соли, сред които калиева, калциева, фосфорна, натриева и магнезиева.                    Шипката повишава съпротивителните сили на организма при инфекциозни заболявания, забавя развитието на атеросклерозата, притежава общоукрепващо и тонизиращо действие, стимулира отделянето на жлъчка и функцията на половите жлези, забавя и спира кръвотечението, намалява пропускливостта на кръвоносните съдове, засилва регенерационните процеси на меките и костни тъкани, ускорява заздравяването на рани. Меката част на плодовете има лек слабителен ефект. Семките на шипката имат диуретично, противовъзпалително и холеретично (увеличават образуването и изтичането на жлъчен сок) действие. Шипковият плод понижава кръвната захар, стимулира образуването на червени кръвни телца и се препоръчва при болни от диабет, анемия, както и заболявания на нервната система. Облекчава сърдечни и бъбречни страдания, нормализира кръвообращението и високото кръвно налягане, помага и при чернодробни заболявания, предпазват от образуването на язви в червата.

http://healthwithflavon.com/M-454841

Касисът предлага богатство от хранителни вещества, които не се срещат никъде другаде. Той може да се нарече суперхрана заради многобройните си ползи за организма и здравето. Касисът прави вълшебства с кожата. Той има много мощни противовъзпалителни свойства благодарение на антиоксидантите си. Касисът допринася за намаляване на акнето, бръчките, фините линии и пигментните петна. Касисът може да облекчи дори по-тежки кожни проблеми като псориазис. Той премахва сърбежът и намалява характерното за това заболяване лющене на кожата. Много силните антиоксиданти в тези дребни плодчета намаляват щетите в мозъка, нанесени от страшната болест на Алцхаймер. За здраво сърце яжте касис.
Калият е изключително важен елемент за здравето и работата на сърцето, а той се съдържа в завидни количества в касиса. Това го прави изключително полезен за сърдечносъдовата система, понижава кръвното налягане и холестерола. С редуцирането на натрупаните плаки по съдовете се намалява и риска от инсулт и инфаркт. Касисът е изключително богат на витамини от групата В както и витамини С, Е, и витамин А . Цялата тази невероятна съвкупност от органични витамини, помага на организма да се предпази от вирусни и инфекциозни заболявания. Повишава се имунитетът, а по този начин се предотвратяват не само заразни инфекции и заболявания, но и някои видове рак. Тези малки плодчета съдържат също есенциалната омега-6 мастна киселина, която е известна със силата си в потискането на възпалителни процеси в организма. Това означава, че консумирайки плодчетата касис, ще се избавим от болките и сковаността в ставите, както и от различни ревматични заболявания и болки от друг тип негнойни възпаления.

http://healthwithflavon.com/M-454841

 

Вишни - съдържат голямо количество витамин А и С и освен това са богати на манган, желязо, калций, магнезий и фолиева киселина. Тяхното специално активно веществото е мелатонин, който контролира ритъма на съня (събуждане / сън) в човешкото тяло.Те съдържат важни хранителни вещества, включително и фитонутриенти, антиоксиданти и витамин C. Помагат в предотвратяването на появата на рак, възпалителни процеси, подобряват работата на сърцето.
Червеният цвят означава, че вишните са богати на антиоксидантни фитонутриенти от вида антоцианини. Антоцианините стимулират кръвообращението, предпазват нервните клетки и притежават противоракови свойства.
Вишните съдържат изобилие от антиоксиданта витамин С. Този витамин е от съществено значение за силна имунна система и играе роля в синтезата на колаген и стимулира по-бързото зарастване на различни рани. Съдържат кверцетин, един от най-мощните антиоксиданти. Сред другите функции на кверцетина е предпазването от окисление на липопротеините с ниска плътност (“лошия“ холестерол). Когато “лошият“ холестерол се окисли, той по-лесно се прикрепя към артериалните стени, образувайки атеросклеротични плаки, които могат да бъдат причината за инфаркт и инсулт.
Тъй като вишните са богати на две съединения с мощни противовъзпалителни ефекти, антоцианини и кверцетин, те могат да бъдат от полза за облекчаване на симптомите на астмата и други респираторни заболявания и осигуряват облекчение за страдащите от подагра (подаграта е болезнена форма на артрита).
Антиоксидантите, които се съдържат във вишните помагат на мускулите да се възстановяват по-бързо след тренировка и ги предпазват от разрушаване.

 

http://healthwithflavon.com/M-454841

Арония Аронията съдържа изключително редкия витамин Р, играещ есенциална роля за усвояването на витамин C от организма. Количествата витамин Р, които аронията съдържа са около 20 пъти по-големи от тези, съдържащи се в ябълките и портокалите. Малките плодчета са източник и на витамините С, К, Е, B1, В2, В5, В9, както и на витамин А който поддържа зрението. Аронията е суперхрана и е мощен антиоксидант, богата е на фибри и на редица полезни и необходими минерали като калций, калий, магнезий, натрий, фосфор и желязо, бор, мед и манган.

  • Помага при съсирването на кръвта;
  • Укрепва имунитета;
  • Облекчава кожата, действа благоприятно при кожни алергии и болести;
  • Предпазва сърцето, намалява високото кръвно налягане, увеличава добрия холестерол в организма;
  • Повишава жизнените сили и продуктивността;
  • Спомага за извеждането на токсични вещества и тежки метали от организма;
  • Благоприятства лечението на болести, засягащи щитовидната жлеза;
  • Действа като антисептик;
  • Подобрява храносмилането, ускорява метаболизма;
  • Притежава антирадиационно действие;
  • Антираково действие, свързано с наличието на антоцианин;
  • Стабилизира имунната система
  • Оптимизира състоянието и функциите на черния дроб;
  • Подобрява сърдечното здраве, намалява риска от инсулт и инфаркт при редовна употреба;
  • Съдържа пектин – това прави аронията отлично средство за освобождаване от шлаки, подобрява здравето на чревния тракт;
  • Забавя прогресията на атеросклерозата; укрепва стените на кръвоносните съдове, поддържа тяхната еластичност;
  • Подпомага храносмилането при ниска киселинност на стомашните сокове;
  • Облекчава неприятните симптоми при ревматизъм, цистит, стомашни болести;
  • Подкрепя имунната система при лъчева болест;
  • Балансира емоциите, действа успокояващо при прекалена раздразнителност и повишена възбудимост; Редуцира нивата на стрес и намалява преумората;
  • Лекува диария;
  • Нормализира съня; аронията е полезен помощник при програми за редукция на килограмите.

 

Гроздови семки - в тях се съдържат феноли, проантоцианидини и токоферол. Те притежават антиоксидантни свойства, които са способни да защитят тялото от вредното въздействие на свободните радикали. Освен това в състава им присъстват много витамин С и бета-каротен, за които знаем, че се борят с редица външни фактори, които влошават здравето на човека. Гроздовите семки притежават антибактериални и противовъзпалителни свойства.Те притежават антибактериални свойства, които възпрепятстват развитието на микробите и предпазват от редица инфекции. Освен това оказват противовъзпалителен ефект, който може да редуцира интензивността на симптомите при:

  • Артрит
  • Дерматит
  • Задържане на течности
  • Язви
  • Синузит
  • Инфекции на пикочните пътища

Гроздовите семки пазят здрави белите дробове. Антибактериалните и антихистаминните свойства на гроздовите семки са полезни в борбата с алергиите. Освен това укрепват и защитават белите дробове, предпазвайки ги от инфекции и заболявания, които влошават функцията им. Поради факта, че са способни да засилят имунната система, гроздовите семки понижават риска от грип, настинка и други състояния, свързани с дихателната система.


 

Summary

  • Product Name:Флавон Протект
  • Price: 80,00 лв.
  • Product Width: 0.00 cm
  • Product Height: 0.00 cm
  • Product Depth: 0.00 cm
  • Product Weight: 0.00 kg
  • Description: FLAVON PROTECT хранителна добавка с антиоксидантна стойност на дневната доза 14514 ️T-ORAC. В състава са включени екстракти от червени боровинки, тиква, черен бъз, шипки, касис, вишни, арония, гроздови семки Съставки богати на антиоксиданти, полифеноли, богата гама витамини и минерали. http://healthwithflavon.com/M-454841 Favon Protect е хранителна добавка, подходяща за всички възрасти. Положителният ефект от употребата на продукта се изразява в подкрепа доброто състояние и здравето на сърдечно-съдовата система, стави, кости, мускули и сухожилия. Наблюдава се положително влияние върху зрението и мисловната деиност. Повлиява благоприятно при цистити, проблеми с бъбреците и цялата пикочо полова система, различни видове бактерии. В комбинация с Kids се наблюдава положително влияние върху  женския хормонален баланс и функцията на яйчниците, кисти, полипи, болезнена или липса на менструация. Действа превантивно и спомага при възстановяването след инфаркти и инсулти.
Path: > > Флавон Протект