Flavon Future - Флавон Фютчър 30бр

Нов продукт

ФЮТЧЪР

Бетаглюкан това са природни полизахариди които се срещат в хлебната мая и зърнените култури като овес, ечемик, елда, пшеница, ръж, също така бета глюканите се срещат в клетъчните стени на бактерии, гъби, дрожди, някои видове водорасли и пр. Те се използват при висок холестерол, диабет, рак, СПИН, алергии, грип, хепатит, лаймска болест, астма, ушни инфекции, улцерозен колит, ревматоиден артрит, множествена склероза и пр. Известни са ползите им за стимулиране на имунната система. Бета глюканите принадлежат към група физиологично активни съединения, наречени „модификатори на биологичния отговор“. Технически погледната бета глюканите са имуномодулатори, които улесняват дейността на имунната система. Така тялото ви може по естествен път да пребори и убие нашествениците. Трябва да се отчете, че самите бета глюкани не стимулират имунната система. Нека не ги сравняваме с активните вещества от ехинацея или коластра. Бета глюканите модулират или активират, но не надвишават и това е от ключово значение за тяхната безопасност. Бета глюканите са едни от малкото естествени имуномодулатори, на които знаем не само състава, но и механизма на действие. Бета глюканът е безопасна за човешкото здраве молекула от естествени влакна, за която има проведени множество клинични изследвания. Бета глюканите стимулират имунната система на човека по естествен начин, без прекалено да я превъзбуждат. Те имат способността да активират макрофагите (това са много важни имунни клетки в организма) тяхната роля е да прихващат и унищожават опасните за нашите тела бактерии, ВИРУСИ и паразити. Когато макрофагите са недостатъчно на брой в гърлото, устата, носа или белите дробове, вероятността да навлязат болестотворни бактерии и да се развие инфекция, значително се увеличава. Чрез комбиниране ефективността на макрофагите (бели кръвни клетки, които поглъщат чужди тела), бета глюканите, засилват имунната защита. Поради това, бета глюканите се считат за модификатори на биологичния отговор. Макрофагите се променят към активно състояние, за да изпълняват функциите си по идентифициране и неутрализиране на чужди тела. Те също така освобождават цитокини, протеини, които се използват за интер-клетъчна комуникация. Предизвиквайки активна промяна в състоянието на макрофагите в тялото, бета глюканите директно стимулират имунната ни система. При вирусни инфекции, бета глюканите активират и Т-лимфоцитите, които се борят с вирусите и ги унищожават. Бета глюканите имат невероятното свойство да неутрализират негативното влияние на стреса върху имунната система. Повишават локалната имунна защита на лигавиците на бронхиалната, чревната и пикочната системи. Спомагат за понижаването на нивото на лошия холестерол, регулират нивата на кръвната захар, подмладяват кожата и я регенерират. В състава на Флавон Фютчър е и мангото. То изчиства кожата. Проблемите с нея са показателни както за външни проблеми, така и за вътрешни. Антиоксидантите в мангото помагат на тялото отвътре, но това се отразява благотворно на кожата, която започва да сияе. Мангото подобрява и зрението. В него се съдържат големи количества витамин А, важен за здравето на очите. Мангото алкализира тялото. Алкалната среда в организма е важна, за да сме здрави. Ако организмът ни е предимно киселинен, това крие рискове от заболявания, възпалителни процеси, туморни процеси, стареене, хронични проблеми. Мангото ни предпазва от всички тези рискове, защото е мощен алкализатор. Предпазва от диабет. Мангото има свойството да понижава нивата на инсулин в кръвта, което се отразява благоприятно на кръвната захар. Този плод подобрява и толерантността на клетките към собствения инсулин, което предпазва от метаболитен синдром, инсулинова резистентност, диабет тип 2. Стимулира имунната система. Мангото е богато на витамин С и А, а оранжевият му цвят се дължи на голямото количество каротеноиди. Всички тези вещества стимулират имунната система и ви правят по-устойчиви на настинка, грип и различни патогени.

Във формулата на Флавон Фютчър има също и гроздови семки, в които се съдържат феноли, проантоцианидини и токоферол. Те притежават антиоксидантни свойства, които са способни да защитят тялото от вредното въздействие на свободните радикали. Освен това в състава им присъстват много витамин С и бета-каротен, за които знаем, че се борят с редица външни фактори, които влошават здравето на човека. Гроздовите семки притежават антибактериални и противовъзпалителни свойства.Те притежават антибактериални свойства, които възпрепятстват развитието на микробите и предпазват от редица инфекции. Освен това оказват противовъзпалителен ефект, който може да редуцира интензивността на симптомите при:

  • Артрит
  • Дерматит
  • Задържане на течности
  • Язви
  • Синузит
  • Инфекции на пикочните пътища

Гроздовите семки пазят здрави белите дробове. Антибактериалните и антихистаминните свойства на гроздовите семки са полезни в борбата с алергиите. Освен това укрепват и защитават белите дробове, предпазвайки ги от инфекции и заболявания, които влошават функцията им. Поради факта, че са способни да засилят имунната система, гроздовите семки понижават риска от грип, настинка и други състояния, свързани с дихателната система. Следващата част от формулата на Фютчър са любимите на повечето от нас ягоди. Вкусът на продукта, определено доста наподобява Ягодки. Те са изключително богати на витамин С. Ягодите съдържат биотин, който се грижи за здравето на косата, кожата и ноктите. Те съдържат и фолиева киселина, която се препоръчва за млади жени, които се опитват да забременеят. Фолиевата киселина е необходима и в ранните етапи на бременността, защото е важна за развитието на бебето. Ягодите съдържат кверцетин, който има противовъзпалително действие. Тяхната консумация помага при проблеми с храносмилането или запек. Ягодите са сред храните, добри източници на калий. Калият е  минерал, полезен за сърцето, те съдържат елагова киселина и флавоноиди, които също така се грижат за здравето на сърцето. Друг плод от формулата на Фютчър е всеизвестната Ябълка. В състава на ябълките голямо процентно съотношение взимат и витамините - А, В, С, D и др. Количеството на витамин А и D ускорява подмладяването на кожата чрез епитализиране на повърхностния слой с нови и свежи епителни клетки. Витамин С е един от най-капризните витамини в ябълката. Той се съдържа най-много в обелката и. Освен това в нея има много пектин, което я прави подходяща при терапията на стомашно-чревна непроходимост, както и разстройства. От витамин В, най-често срещани са В6 и В12, които взимат основно участие в обмяната на веществата. Комбинацията между витамин  В12 - кобаламин и витамин С в активна форма аскорбинова киселина ускорява -  л-карнитиновото производство в организма почти двойно, което подчертава важната функция на ябълките в режимите на хора, които целят редукция на телесните мазнини и по-ниско телесно тегло.                                                                                                                                  Нарът, друг плод във състава на Флавон Фютчър. Нарът е като бомба с витамини за всеки сезон от годината. Съдържа големи количества витамин С,В6, В12 и Е, в състава му има още и витамин В5 и много фибри. Нарът също така е богат на магнезий, калций, желязо и калий. Той е силен срещу настинка и грип. Антивирусните свойства на нара са толкова силни, че не само борят обикновените вируси, но и вируса на HIV. Това са констатирали американски учени в специално проучване. Нарът поддържа сърдечносъдовата система. Антиоксидантите в нара позволяват на сърцето и съдовете да работят нормално. Те неутрализират свободните радикали, причиняващи заболявания и затруднения в работата на сърцето. Полифенолите в нара имат изключителни свойства в предпазването на стените на кръвоносните съдове. Освен това играят роля в намаляването на нивата на лошия холестерол. Когато бременните жени консумират сок от нар, той предпазва плода от евентуални усложнения.

Още полезни свойства на Нарът:

  • Предотвратява ранната поява на бръчки.
  • Лекува стомашните болки, диарията и повръщането.
  • Увеличава спермогенезата.
  • Предпазва хрущялите от увреждане.
  • Облекчава симптомите на менопауза.
  • Помага на тялото да усвои желязото, редуцирайки риска от развитие на анемия.
  • Лекува подуването.
  • Облекчава симптомите на фарингит, синузит и отит.
  • Помага и при състояния на хемороиди, конюнктивит и дезинтерия.
  • Увеличава сексуалното желание.
  • Подобрява спортните постижения.

Морковите, съдържат фибри, витамин А, манган, магнезий, фолиева киселина, калий, калций и фосфор. Освен това морковите са богати на антиоксиданти, както и на хлор и сяра, които помагат на черния дроб да премахне токсичните отпадъци. Борят се с инфекциите. Kонсумацията на повече моркови засилва имунната система, като по този начин организмът става защитен срещу инфекции и различни видове заболявания. Приемът на моркови също така води до производството на повече бели кръвни клетки.

Защитават организма от стареене. Антиоксидантните свойства на моркова забавят стареенето на клетъчно ниво. Повредените клетки се „ремонтират“ и подхранват, като по този начин кожата изглежда по-красива и по-здрава.

Намаляват риска от сърдечни заболявания. Доказано е, че високото ниво на каротеноиди в морковите намалява риска от сърдечни заболявания. Регулират правилното движение на червата. В морковите има много фибри, които са полезни за храносмилателната система. С тяхна помощ червата работят добре и по този начин се предотвратява развитието на хронични проблеми като запека, например. Намаляват риска от рак. Подобряват зрението. Детоксикират тялото. Подпомагат отслабването.                                                                                                       Тиквата, тя успокоява нервната система заради съдържащия се в нея витаминен В-комплекс. Подобрява състоянието на кожата и остротата на зрението. Оказва лечебно действие при проблеми със стомаха и черния дроб. Повишава очистването на организма от шлаки и токсини заради богатото съдържание на растителен пектин. Особено подходяща храна за деца и възрастни, склонни към запек. В народната медицина се препоръчва тиквата при редица проблеми на храносмилателния тракт, за дебело черво. Тиквата е незаменим помощник в борбата с диабета. Тя поддържа нормални нивата на кръвната захар. Това се дължи на съдържащите се в нея микроелементи, които повишават нивата на бета-клетките в кръвта, отговорни за производството на инсулин. Прочиства бъбреците – поради високото съдържание на калий, тиквата подпомага диурезата и намалява количеството на албумин в организма. Диетолози изтъкват още, че тиквата извежда от организма солта и водата, без да дразни бъбреците. Благодарение на високото съдържание на калий, тиквата предпазва от редица заболявания на сърцето и кръвоносните съдове. Тиквата има противопаразитно действие. Този зеленчук е богат източник на витамин А, който действа като антиоксидант и предпазва организма от вредното въздействие на свободните радикали, отговорни за редица проблеми и остаряването. Тиквата е богата на триптофан – аминокиселина, която се превръща в серотонин. Серотонинът е невротрансмитер, който ни помага да се чувстваме добре, да сме спокойни и щастливи. Тя забавя храносмилането и регулира нивата на кръвната захар.

Ацерола - Укрепва на имунитета

Ацеролата може би е плодът с най-високо съдържание на витамин С. По този показател единствената конкуренция на ацеролата е каму каму. Тропическата вишна ацерола е подходяща за хора, които искат да укрепят бързо имунната си система. Витамин С стимулира производството на бели кръвни клетки, които са сред основните „борци“ срещу чуджи агенти и патогени. Също така витамин С е решаващ компонент на колагена, което означава, че тялото ви може да се излекува по-бързо. Плодът е богат на витамин А (бета-керотин), който подпомага неврологичната функция в организма и поддържа кожата млада и жизнена. Други полезни за организма вещества, които ацеролата съдържа, са фосфор, желязо, фибри, липиди, калций, тиамин, рибофлавин, протеини. Освен че повишава имунитета и укрепва организма, плодът има диуретично и противовъзпалително действие. Тя е много подходяща за хора с диабет, тъй като високото съдържание на антиоксиданти и флавониди в плода забавят освобождаването на захарта в кръвта. Важно е да се спомене, че приемът на ацерола увеличава усвояването на желязото, което допринася и за изхвърлянето на част от лошия холестерол от кръвта. Освен това, приемът на ацерола оказва особено важно значение при хора с желязодефицитна анемия, срещана при 80% от всички анемии, именно защото подпомага усвояването на желязото. Има храни, които са богати източници на желязо, но самото то остава неусвоено от организма. Пример за такава храна е спанакът, при който желязото не се усвоява от организма, освен ако не се приема в комбинация с витамин C.

Черен бъз: Плодовете съдържат химични съединения, наречени антоцианидини, за които е известно, че имат имуностимулиращи ефекти. Имуностимулиращите свойства на черния бъз са известни от хиляди години насам. Той осигурява мощна защита срещу бактерии и инфекции, тонизира и увеличава енергията, намалява риска от диабет, подобрява храносмилането и метаболитните процеси, и насърчава здравословното отслабване, укрепва кръвоносните съдове и понижава кръвното налягане. Черният бъз съдържа мощен набор от полезни хранителни вещества, включително желязо, калий, фосфор, мед, както и витамините А, В и С, протеини, фибри, органични съединения с противовъзпалителна и антиоксидантна активност, и др. Бъзът е богат на диетични фибри, които регулират процеса на храносмилане, елиминират запека, намаляват излишните газове и улесняват всмукването на полезните хранителни вещества в червата. При кашлица и възпалено гърло, бронхит, настинка или който ид а било друг проблем на дихателната система, бъзовият концентрат може би е най-доброто естествено средство за облекчаване на симптомите. Биофлавоноидите и антоцианините в черния бъз успокояват възпалението и действат отхрачващо. Концентрираният сироп от черен бъз се препоръчва силно и в случаите на астма. Благодарение на антибактериалните и антиинфекциозните си свойства, концентрираният екстракт от черен бъз намалява риска от грип или облекчава симптомите, когато той грипният вирус вече е факт. Ползи при диабет. Едни от най-активните съставки в черния бъз въздействат директно върху панкреаса, спомагайки за регулиране нивата на инсулина и глюкозата. Антиоксидантните и противовъзпалителните вещества в черния бъз облекчават болезнеността и възпалението, а а богатият набор мнерали в състава му подпомагат костната здравина и развитието на нова костна тъкан. Това е отлична превенция срещу остеопорозата. Подобряването на костната плътност в по-младите години от живота, може значително да забави и дори да предотврати евентуалното развитие на остеопороза в бъдеще. Биофлавоноидите в състава на черния бъз имат важна роля за здравето и красотата на кожата. Антиоксидантните съединения в растението, в съчетание с обилното количество витамин А, са идеално средство за изглаждането на кожата и намаляване на бръчките, и подобряване на блясъка и тонуса на най-големия орган в тялото. Високите нива на диетични фибри в черния бъз, в съчетание със солидните количества витамини и минерали засилват метаболизма, подобряват работата на храносмилателния тракт, насърчават усещането за ситост и регулират теглото.

Червено цвекло: В цвеклото има много фитонутриенти като фолат и манган. Също така съдържа тиамин, рибофлавин, витамин В-6, пантотенова киселина, холин, бетаин, магнезий, фосфор, калий, цинк, мед и селен. Витамин С е антиоксидантът, който играе ключова роля в създаването на колаген и някои невротрансмитери, участва и в метаболизма на протеините. Желязото в цвеклото се свързва с хемоглобина, протеинът спомага за прехвърлянето на кислорода от белите дробове към тъканите на тялото. Помага при растежа, развитието и клетъчната функция на организма. Червено-лилавият зеленчук съдържа и хранителни нитрати, за които е доказано, че са от полза за сърдечно-съдовата система. Понижава кръвното налягане. Помощник на спортуващите. Причината е разнообразието от витамини в него, които носят енергия през деня, намаляват умората и болката в мускулите. Подпомага храносмилането

 

Цвеклото е пълно с влакна, които са много полезни за храносмилателната система. След консумацията на зеленчука се получава ниска киселинност в стомаха. Друг ключов елемент в цвеклото е фосфорът, който стимулира по-ефективното абсорбиране на рибофлавина и ниацина, които тонизират червата. Грижи се за черния дроб. Цвеклото е един от зеленчуците, които прочистват черния дроб и помагат на тялото да се бори с токсините. Благодарение на пектина в цвеклото, детоксикацията на тялото се улеснява, кожата става по-здрава и хубава.

Годжи-Бери - С ниско съдържание на калории и без мазнини, годжи бери е много добър източник на фибри и антиоксиданти. Te съдържат широка гама от фитохимикали, витамина и следи от минерали. Годжи бери – с научното наименование Lycium barbarum – са изследвани в голяма степен заради способността им да генерират общо чувство на благосъстояние, да подобряват неврологичното и психологическо състояние, да подпомагат стомашно-чревния тракт и функциите на червата, да изграждат по-здрава опорно-двигателна система и да подхранват сърдечно-съдовата система.

Годжи бери съдържат следната хранителна стойност:

  • 6 основни витамина;
  • 11 основни елемента;
  • 22 минерала;
  • 18 аминокиселини;
  • 8 полизахариди;
  • 6 монозахариди;
  • 5 ненаситени мастни киселини (алфа-линоленова киселина, бета-ситостерол и други фитостероли);
  • 5 каротеноиди, включително бета каротен, лутеин и др.;
  • много фенолни пигменти (антиоксиданти).

Открито е също, че плодовете годжи бери съдържат:

калций, калий, желязо, цинк, селен, рибофлавин, витамин С и А.

В годжи бери се съдържат и много фитохимикали, като бета каротин и зеаксантин. Годжи бери съдържа 18 различни аминокиселини, плюс над 20 други минерали, включително цинк, желязо, фосфор и рибофлавин (витамин В2). Високите нива на каротеноиди са причина за репутацията на вълчето грозде при борба с раковите клетки, борба с туморния растеж, намаляване на нивата на възпалителни цитокини и детоксикация на организма от вредни вещества. Ползите от годжи бери включват и способността им да предпазват очите от заболявания, свързани с възрастта, като дегенерация на макулата, която е водещата причина за слепота при по-възрастни хора, Годжибери има високи нива на антиоксиданти (особено зеаксантин), които могат да помогнат за намаляване на вредите от излагането на UV светлина и свободни радикали. Годжи бери са добро решения за тези, които имат проблеми с балансирането на нивата на кръвната захар, тъй като приемани от организма като част от здрасловна диета, те се превръщат в естествено средство за лечение на диабета и начин за увеличаване на чувствителността към инсулина. Плодовете възстановяват жизнеността, силата и благосъстоянието не само на черния дроб, но и на бъбреците. Годжи бери е полезен за репродуктивната система и повишава плодовитостта. Смята се, че плодовете увеличават броя на сперматозоидите и тяхната жизненост, както и нивата на хормона тестостерон при мъже. Червените плодчета повлияват благоприятно на лечението на женско безплодие при пациентки с преждевременна яйчникова недостатъчност и неспособност за нормална овулация.

 

5 Артикула

Внимание: Последни наличности!

160,00 лв.

Summary

  • Product Name:Flavon Future - Флавон Фютчър 30бр
  • Price: 160,00 лв.
  • Product Width: 0.00 cm
  • Product Height: 0.00 cm
  • Product Depth: 0.00 cm
  • Product Weight: 0.00 kg
  • Description: ФЮТЧЪР Бетаглюкан това са природни полизахариди които се срещат в хлебната мая и зърнените култури като овес, ечемик, елда, пшеница, ръж, също така бета глюканите се срещат в клетъчните стени на бактерии, гъби, дрожди, някои видове водорасли и пр. Те се използват при висок холестерол, диабет, рак, СПИН, алергии, грип, хепатит, лаймска болест, астма, ушни инфекции, улцерозен колит, ревматоиден артрит, множествена склероза и пр. Известни са ползите им за стимулиране на имунната система. Бета глюканите принадлежат към група физиологично активни съединения, наречени „модификатори на биологичния отговор“. Технически погледната бета глюканите са имуномодулатори, които улесняват дейността на имунната система. Така тялото ви може по естествен път да пребори и убие нашествениците. Трябва да се отчете, че самите бета глюкани не стимулират имунната система. Нека не ги сравняваме с активните вещества от ехинацея или коластра. Бета глюканите модулират или активират, но не надвишават и това е от ключово значение за тяхната безопасност. Бета глюканите са едни от малкото естествени имуномодулатори, на които знаем не само състава, но и механизма на действие. Бета глюканът е безопасна за човешкото здраве молекула от естествени влакна, за която има проведени множество клинични изследвания. Бета глюканите стимулират имунната система на човека по естествен начин, без прекалено да я превъзбуждат. Те имат способността да активират макрофагите (това са много важни имунни клетки в организма) тяхната роля е да прихващат и унищожават опасните за нашите тела бактерии, ВИРУСИ и паразити. Когато макрофагите са недостатъчно на брой в гърлото, устата, носа или белите дробове, вероятността да навлязат болестотворни бактерии и да се развие инфекция, значително се увеличава. Чрез комбиниране ефективността на макрофагите (бели кръвни клетки, които поглъщат чужди тела), бета глюканите, засилват имунната защита. Поради това, бета глюканите се считат за модификатори на биологичния отговор. Макрофагите се променят към активно състояние, за да изпълняват функциите си по идентифициране и неутрализиране на чужди тела. Те също така освобождават цитокини, протеини, които се използват за интер-клетъчна комуникация. Предизвиквайки активна промяна в състоянието на макрофагите в тялото, бета глюканите директно стимулират имунната ни система. При вирусни инфекции, бета глюканите активират и Т-лимфоцитите, които се борят с вирусите и ги унищожават. Бета глюканите имат невероятното свойство да неутрализират негативното влияние на стреса върху имунната система. Повишават локалната имунна защита на лигавиците на бронхиалната, чревната и пикочната системи. Спомагат за понижаването на нивото на лошия холестерол, регулират нивата на кръвната захар, подмладяват кожата и я регенерират. В състава на Флавон Фютчър е и мангото. То изчиства кожата. Проблемите с нея са показателни както за външни проблеми, така и за вътрешни. Антиоксидантите в мангото помагат на тялото отвътре, но това се отразява благотворно на кожата, която започва да сияе. Мангото подобрява и зрението. В него се съдържат големи количества витамин А, важен за здравето на очите. Мангото алкализира тялото. Алкалната среда в организма е важна, за да сме здрави. Ако организмът ни е предимно киселинен, това крие рискове от заболявания, възпалителни процеси, туморни процеси, стареене, хронични проблеми. Мангото ни предпазва от всички тези рискове, защото е мощен алкализатор. Предпазва от диабет. Мангото има свойството да понижава нивата на инсулин в кръвта, което се отразява благоприятно на кръвната захар. Този плод подобрява и толерантността на клетките към собствения инсулин, което предпазва от метаболитен синдром, инсулинова резистентност, диабет тип 2. Стимулира имунната система. Мангото е богато на витамин С и А, а оранжевият му цвят се дължи на голямото количество каротеноиди. Всички тези вещества стимулират имунната система и ви правят по-устойчиви на настинка, грип и различни патогени. Във формулата на Флавон Фютчър има също и гроздови семки, в които се съдържат феноли, проантоцианидини и токоферол. Те притежават антиоксидантни свойства, които са способни да защитят тялото от вредното въздействие на свободните радикали. Освен това в състава им присъстват много витамин С и бета-каротен, за които знаем, че се борят с редица външни фактори, които влошават здравето на човека. Гроздовите семки притежават антибактериални и противовъзпалителни свойства.Те притежават антибактериални свойства, които възпрепятстват развитието на микробите и предпазват от редица инфекции. Освен това оказват противовъзпалителен ефект, който може да редуцира интензивността на симптомите при: Артрит Дерматит Задържане на течности Язви Синузит Инфекции на пикочните пътища Гроздовите семки пазят здрави белите дробове. Антибактериалните и антихистаминните свойства на гроздовите семки са полезни в борбата с алергиите. Освен това укрепват и защитават белите дробове , предпазвайки ги от инфекции и заболявания, които влошават функцията им. Поради факта, че са способни да засилят имунната система, гроздовите семки понижават риска от грип, настинка и други състояния, свързани с дихателната система. Следващата част от формулата на Фютчър са любимите на повечето от нас ягоди. Вкусът на продукта, определено доста наподобява Ягодки. Те са изключително богати на витамин С. Ягодите съдържат биотин, който се грижи за здравето на косата, кожата и ноктите. Те съдържат и фолиева киселина, която се препоръчва за млади жени, които се опитват да забременеят. Фолиевата киселина е необходима и в ранните етапи на бременността, защото е важна за развитието на бебето. Ягодите съдържат кверцетин, който има противовъзпалително действие. Тяхната консумация помага при проблеми с храносмилането или запек. Ягодите са сред храните, добри източници на калий. Калият е  минерал, полезен за сърцето, те съдържат елагова киселина и флавоноиди, които също така се грижат за здравето на сърцето. Друг плод от формулата на Фютчър е всеизвестната Ябълка. В състава на ябълките голямо процентно съотношение взимат и витамините - А, В, С, D и др. Количеството на витамин А и D ускорява подмладяването на кожата чрез епитализиране на повърхностния слой с нови и свежи епителни клетки. Витамин С е един от най-капризните витамини в ябълката. Той се съдържа най-много в обелката и. Освен това в нея има много пектин, което я прави подходяща при терапията на стомашно-чревна непроходимост, както и разстройства. От витамин В, най-често срещани са В6 и В12, които взимат основно участие в обмяната на веществата. Комбинацията между витамин  В12 - кобаламин и витамин С в активна форма аскорбинова киселина ускорява -  л-карнитиновото производство в организма почти двойно, което подчертава важната функция на ябълките в режимите на хора, които целят редукция на телесните мазнини и по-ниско телесно тегло.                                                                                                                                  Нарът, друг плод във състава на Флавон Фютчър. Нарът е като бомба с витамини за всеки сезон от годината. Съдържа големи количества витамин С,В6, В12 и Е, в състава му има още и витамин В5 и много фибри. Нарът също така е богат на магнезий, калций, желязо и калий. Той е силен срещу настинка и грип. Антивирусните свойства на нара са толкова силни, че не само борят обикновените вируси, но и вируса на HIV. Това са констатирали американски учени в специално проучване. Нарът поддържа сърдечносъдовата система. Антиоксидантите в нара позволяват на сърцето и съдовете да работят нормално. Те неутрализират свободните радикали, причиняващи заболявания и затруднения в работата на сърцето. Полифенолите в нара имат изключителни свойства в предпазването на стените на кръвоносните съдове. Освен това играят роля в намаляването на нивата на лошия холестерол. Когато бременните жени консумират сок от нар, той предпазва плода от евентуални усложнения. Още полезни свойства на Нарът: Предотвратява ранната поява на бръчки. Лекува стомашните болки, диарията и повръщането. Увеличава спермогенезата. Предпазва хрущялите от увреждане. Облекчава симптомите на менопауза. Помага на тялото да усвои желязото, редуцирайки риска от развитие на анемия. Лекува подуването. Облекчава симптомите на фарингит, синузит и отит. Помага и при състояния на хемороиди , конюнктивит и дезинтерия. Увеличава сексуалното желание. Подобрява спортните постижения. Морковите, съдържат фибри, витамин А, манган, магнезий, фолиева киселина, калий, калций и фосфор. Освен това морковите са богати на антиоксиданти, както и на хлор и сяра, които помагат на черния дроб да премахне токсичните отпадъци. Борят се с инфекциите. Kонсумацията на повече моркови засилва имунната система, като по този начин организмът става защитен срещу инфекции и различни видове заболявания. Приемът на моркови също така води до производството на повече бели кръвни клетки. Защитават организма от стареене. Антиоксидантните свойства на моркова забавят стареенето на клетъчно ниво. Повредените клетки се „ремонтират“ и подхранват, като по този начин кожата изглежда по-красива и по-здрава. Намаляват риска от сърдечни заболявания. Доказано е, че високото ниво на каротеноиди в морковите намалява риска от сърдечни заболявания. Регулират правилното движение на червата. В морковите има много фибри, които са полезни за храносмилателната система. С тяхна помощ червата работят добре и по този начин се предотвратява развитието на хронични проблеми като запека, например. Намаляват риска от рак. Подобряват зрението. Детоксикират тялото. Подпомагат отслабването.                                                                                                       Тиквата, тя успокоява нервната система заради съдържащия се в нея витаминен В-комплекс. Подобрява състоянието на кожата и остротата на зрението. Оказва лечебно действие при проблеми със стомаха и черния дроб. Повишава очистването на организма от шлаки и токсини заради богатото съдържание на растителен пектин. Особено подходяща храна за деца и възрастни, склонни към запек. В народната медицина се препоръчва тиквата при редица проблеми на храносмилателния тракт, за дебело черво. Тиквата е незаменим помощник в борбата с диабета. Тя поддържа нормални нивата на кръвната захар. Това се дължи на съдържащите се в нея микроелементи, които повишават нивата на бета-клетките в кръвта, отговорни за производството на инсулин. Прочиства бъбреците – поради високото съдържание на калий, тиквата подпомага диурезата и намалява количеството на албумин в организма. Диетолози изтъкват още, че тиквата извежда от организма солта и водата, без да дразни бъбреците. Благодарение на високото съдържание на калий, тиквата предпазва от редица заболявания на сърцето и кръвоносните съдове. Тиквата има противопаразитно действие. Този зеленчук е богат източник на витамин А, който действа като антиоксидант и предпазва организма от вредното въздействие на свободните радикали, отговорни за редица проблеми и остаряването. Тиквата е богата на триптофан – аминокиселина, която се превръща в серотонин. Серотонинът е невротрансмитер, който ни помага да се чувстваме добре, да сме спокойни и щастливи. Тя забавя храносмилането и регулира нивата на кръвната захар. Ацерола - Укрепва на имунитета Ацеролата може би е плодът с най-високо съдържание на витамин С. По този показател единствената конкуренция на ацеролата е каму каму. Тропическата вишна ацерола е подходяща за хора, които искат да укрепят бързо имунната си система. Витамин С стимулира производството на бели кръвни клетки, които са сред основните „борци“ срещу чуджи агенти и патогени. Също така витамин С е решаващ компонент на колагена, което означава, че тялото ви може да се излекува по-бързо. Плодът е богат на витамин А (бета-керотин), който подпомага неврологичната функция в организма и поддържа кожата млада и жизнена. Други полезни за организма вещества, които ацеролата съдържа, са фосфор, желязо, фибри, липиди, калций, тиамин, рибофлавин, протеини. Освен че повишава имунитета и укрепва организма, плодът има диуретично и противовъзпалително действие. Тя е много подходяща за хора с диабет, тъй като високото съдържание на антиоксиданти и флавониди в плода забавят освобождаването на захарта в кръвта. Важно е да се спомене, че приемът на ацерола увеличава усвояването на желязото, което допринася и за изхвърлянето на част от лошия холестерол от кръвта. Освен това, приемът на ацерола оказва особено важно значение при хора с желязодефицитна анемия, срещана при 80% от всички анемии, именно защото подпомага усвояването на желязото. Има храни, които са богати източници на желязо, но самото то остава неусвоено от организма. Пример за такава храна е спанакът, при който желязото не се усвоява от организма, освен ако не се приема в комбинация с витамин C. Черен бъз: Плодовете съдържат химични съединения, наречени антоцианидини, за които е известно, че имат имуностимулиращи ефекти. Имуностимулиращите свойства на черния бъз са известни от хиляди години насам. Той осигурява мощна защита срещу бактерии и инфекции, тонизира и увеличава енергията, намалява риска от диабет, подобрява храносмилането и метаболитните процеси, и насърчава здравословното отслабване, укрепва кръвоносните съдове и понижава кръвното налягане. Черният бъз съдържа мощен набор от полезни хранителни вещества, включително желязо, калий, фосфор, мед, както и витамините А, В и С, протеини, фибри, органични съединения с противовъзпалителна и антиоксидантна активност, и др. Бъзът е богат на диетични фибри, които регулират процеса на храносмилане, елиминират запека, намаляват излишните газове и улесняват всмукването на полезните хранителни вещества в червата. При кашлица и възпалено гърло, бронхит, настинка или който ид а било друг проблем на дихателната система, бъзовият концентрат може би е най-доброто естествено средство за облекчаване на симптомите. Биофлавоноидите и антоцианините в черния бъз успокояват възпалението и действат отхрачващо. Концентрираният сироп от черен бъз се препоръчва силно и в случаите на астма. Благодарение на антибактериалните и антиинфекциозните си свойства, концентрираният екстракт от черен бъз намалява риска от грип или облекчава симптомите, когато той грипният вирус вече е факт. Ползи при диабет. Едни от най-активните съставки в черния бъз въздействат директно върху панкреаса, спомагайки за регулиране нивата на инсулина и глюкозата. Антиоксидантните и противовъзпалителните вещества в черния бъз облекчават болезнеността и възпалението, а а богатият набор мнерали в състава му подпомагат костната здравина и развитието на нова костна тъкан. Това е отлична превенция срещу остеопорозата. Подобряването на костната плътност в по-младите години от живота, може значително да забави и дори да предотврати евентуалното развитие на остеопороза в бъдеще. Биофлавоноидите в състава на черния бъз имат важна роля за здравето и красотата на кожата. Антиоксидантните съединения в растението, в съчетание с обилното количество витамин А, са идеално средство за изглаждането на кожата и намаляване на бръчките, и подобряване на блясъка и тонуса на най-големия орган в тялото. Високите нива на диетични фибри в черния бъз, в съчетание със солидните количества витамини и минерали засилват метаболизма, подобряват работата на храносмилателния тракт, насърчават усещането за ситост и регулират теглото. Червено цвекло: В цвеклото има много фитонутриенти като фолат и манган. Също така съдържа тиамин, рибофлавин, витамин В-6, пантотенова киселина, холин, бетаин, магнезий, фосфор, калий, цинк, мед и селен. Витамин С е антиоксидантът, който играе ключова роля в създаването на колаген и някои невротрансмитери, участва и в метаболизма на протеините. Желязото в цвеклото се свързва с хемоглобина, протеинът спомага за прехвърлянето на кислорода от белите дробове към тъканите на тялото. Помага при растежа, развитието и клетъчната функция на организма. Червено-лилавият зеленчук съдържа и хранителни нитрати, за които е доказано, че са от полза за сърдечно-съдовата система. Понижава кръвното налягане. Помощник на спортуващите. Причината е разнообразието от витамини в него, които носят енергия през деня, намаляват умората и болката в мускулите. Подпомага храносмилането   Цвеклото е пълно с влакна, които са много полезни за храносмилателната система. След консумацията на зеленчука се получава ниска киселинност в стомаха. Друг ключов елемент в цвеклото е фосфорът, който стимулира по-ефективното абсорбиране на рибофлавина и ниацина, които тонизират червата. Грижи се за черния дроб. Цвеклото е един от зеленчуците, които прочистват черния дроб и помагат на тялото да се бори с токсините. Благодарение на пектина в цвеклото, детоксикацията на тялото се улеснява, кожата става по-здрава и хубава. Годжи-Бери - С ниско съдържание на калории и без мазнини, годжи бери е много добър източник на фибри и антиоксиданти. Te съдържат широка гама от фитохимикали, витамина и следи от минерали. Годжи бери – с научното наименование Lycium barbarum – са изследвани в голяма степен заради способността им да генерират общо чувство на благосъстояние, да подобряват неврологичното и психологическо състояние, да подпомагат стомашно-чревния тракт и функциите на червата, да изграждат по-здрава опорно-двигателна система и да подхранват сърдечно-съдовата система. Годжи бери съдържат следната хранителна стойност: 6 основни витамина; 11 основни елемента; 22 минерала; 18 аминокиселини; 8 полизахариди; 6 монозахариди; 5 ненаситени мастни киселини (алфа-линоленова киселина, бета-ситостерол и други фитостероли); 5 каротеноиди, включително бета каротен, лутеин и др.; много фенолни пигменти (антиоксиданти). Открито е също, че плодовете годжи бери съдържат: калций , калий , желязо, цинк, селен , рибофлавин, витамин С и А. В годжи бери се съдържат и много фитохимикали, като бета каротин и зеаксантин. Годжи бери съдържа 18 различни аминокиселини, плюс над 20 други минерали, включително цинк, желязо, фосфор и рибофлавин (витамин В2). Високите нива на каротеноиди са причина за репутацията на вълчето грозде при борба с раковите клетки, борба с туморния растеж, намаляване на нивата на възпалителни цитокини и  детоксикация  на организма от вредни вещества. Ползите от годжи бери включват и способността им да предпазват очите от заболявания, свързани с възрастта, като дегенерация на макулата, която е водещата причина за слепота при по-възрастни хора, Годжибери има високи нива на антиоксиданти (особено зеаксантин), които могат да помогнат за намаляване на вредите от излагането на UV светлина и свободни радикали. Годжи бери са добро решения за тези, които имат проблеми с балансирането на нивата на кръвната захар, тъй като приемани от организма като част от здрасловна  диета , те се превръщат в естествено средство за лечение на диабета и начин за увеличаване на чувствителността към инсулина. Плодовете възстановяват жизнеността, силата и благосъстоянието не само на черния дроб, но и на бъбреците. Годжи бери е полезен за репродуктивната система и повишава плодовитостта. Смята се, че плодовете увеличават броя на сперматозоидите и тяхната жизненост, както и нивата на хормона  тестостерон  при мъже. Червените плодчета повлияват благоприятно на лечението на женско безплодие при пациентки с преждевременна яйчникова недостатъчност и неспособност за нормална овулация.  
Path: > > Flavon Future - Флавон Фютчър 30бр