Салвия / Градински чай Преглед отблизо

Салвия / Градински чай

Нов продукт

Интересни факти: Хипократ е смятал, че салвията е чудо на чудесата и помага при безплодие. Салвията или Градинският чай както често е известна е вечно зелен дребен храст с мъхести листенца и наситено лилави цветчета. Наричана е още Рожково биле, теменче или божигробски босилек. Името и идва от латинското "salveo", което в превод означава здраве и лековит.

Произход: България

Вкус и аромат: Силен, наситен.

Използва се за:Отглежда се като градинско цвете. но намира приложение и в кулинарията.

Ползи: Салвията е силен антиоксидант, и има противовъзпалително и кръвоспиращо действие, ползва се при проблеми със храносмилателния тракт, облекчава язви и гастрити, различни заболявания на дихателната система, помага при косопад. Препоръчва се при болезнен цикъл а също така успокоява топлите вълни при климакс. С отвара от салвия могат да се налагат изгаряния, кожни проблеми, ухапвания, гинекологични проблеми като обилно бяло течение.

9 Артикула

3,00 лв.

Summary

  • Product Name:Салвия / Градински чай
  • Product Reference: 2112
  • Price: 3,00 лв.
  • Product Width: 0.00 cm
  • Product Height: 0.00 cm
  • Product Depth: 0.00 cm
  • Product Weight: 0.00 kg
  • Description: Интересни факти : Хипократ е смятал, че салвията е чудо на чудесата и помага при безплодие. Салвията или Градинският чай както често е известна е вечно зелен дребен храст с мъхести листенца и наситено лилави цветчета. Наричана е още Рожково биле, теменче или божигробски босилек. Името и идва от латинското "salveo", което в превод означава здраве и лековит. Произход : България Вкус и аромат : Силен, наситен. Използва се за :Отглежда се като градинско цвете. но намира приложение и в кулинарията. Ползи: Салвията е силен антиоксидант, и има противовъзпалително и кръвоспиращо действие, ползва се при проблеми със храносмилателния тракт, облекчава язви и гастрити, различни заболявания на дихателната система, помага при косопад. Препоръчва се при болезнен цикъл а също така успокоява топлите вълни при климакс. С отвара от салвия могат да се налагат изгаряния, кожни проблеми, ухапвания, гинекологични проблеми като обилно бяло течение.
Path: > > > Салвия / Градински чай