Описание

Rhodosorb-H – НБС природен минерал с коластра, ехинацея, Витамин Д3 и бета-каротин.

 

СЪСТАВ на дневна доза:

Коластра (Colostrum min. 35% IgG) – 1200mg

Ехинацея екстракт (Echinacea purpurea extract)- 720mg

Бета-каротин (прекурсор на вит. А) – 7mg

Витамин D3 (Холекалциферол) – 10µg

Неорганична биоактивна субстанция (НБС) със съдържание на Силиций (като силициев диоксид)

 

ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ:

В чревният тракт се разграждат и усвояват хранителните вещества, премахва се отпадъчният материал, а в същото време той играе жизненоважна роля за детоксикацията и имунната функция на организма.

Всъщност над 80% от имунната система е в червата. Има проучвания които показват, че коластрата от краве мляко поддържа здравето на червата.

Факторите на растеж и протеина лактоферин в коластрата стимулират растежа на чревните клетки и укрепват чревната стена, което може да помогне за предотвратяване на чревната пропускливост. Все по популярно става, че добавките за възрастни могат да насърчат здравето на червата, да предпазят организма от вируси и бактерии, да засилят имунитета и да подобрят здравето на мозъка.

Exинaцeята e нaй-извecтнa cъc cвoитe пoлзи за имyннaтa cиcтeмa. Mнoгoбpoйни пpoyчвaния доказват, чe тoвa pacтeниe мoжe дa пoмoгнe нa имyннaтa cиcтeмa да ce бopи c инфeĸции и виpycи и допринася за по-бързо възcтaнoвяване oт зaбoлявaния.

Редица научни изследвания доказват, че приемът на ехинацея може да подобри функциите на белите кръвни клетки, които са изключително важни за защитата на организма срещу вредители.

Едно от най-ценните свойства на ехинацеята е нейната способност да повишава устойчивостта към инфекции.

Витамин Д3 е хранително вещество, което изгражда и поддържа костите здрави. Освен това той регулира и много други клетъчни функции в тялото като е особено важен за укрепване на мускулите, за работата на щитовидната жляза, също и за настроението и менталното здраве. Витамин Д3 ефикасно се абсорбира от червата и по-голямо количество от него навлиза в кръвта, за да се използва след това от тялото. Той помага за правилното усвояване на приетите калций и фосфор. От тези два минерала зависи здравето и регенерацията на костната тъкан. Според различни проучвания ниското количество на този витамин в организма би могло да има връзка с потенциалното развитие на множествена склероза и ревматоиден артрит.

Бета-каротинът е известен още като провитамин А, тъй като в човешкия организъм той се трансформира в мастноразтворимия витамин А (ретинол), който участва в огромен брой жизненоважни процеси – регулирането на белтъчния синтез, имунната защита, растежа на нови клетки, формирането на костите и зъбите, здравето на кожата и др.

Витамин А е от съществено значение за запазването на зрението, той е необходим за превръщането на светлината, която попада в окото, в електрически сигнал, който може да бъде изпратен до мозъка.

Някои проучвания предполагат, че консумацията на по-големи количества витамин А под формата на бета-каротин е свързана с понижен риск от някои видове рак, включително лимфом на Ходжкин, както и рак на шийката на матката, белите дробове и пикочния мехур.

 

Комбинацията от природни съставки и НБС минерал подпомага действието на имунната система и има антиоксидантен ефект. Благоприятно влияе върху процеса на храносмилане, на минералния обмен в организма, на биохимичните показатели на кръвта.

Препоръчва се: Като средство за подпомагане и поддържане на физиологичната функция на имунната система.

 

Има благоприятно въздействие върху храносмилателната и отделителната система.

Укрепва иммуната система и я балансира
Предпазва клетките от оксидативен стрес
Възстановява минералния баланс
Коригира биохимичните показатели на кръвта
Действа като антиоксидант

ПРЕПОРЪЧИТЕЛЕН ПРИЕМ:

30 дни по 3 капсули на ден (по 1 капсула сутрин, обед и вечер), запивайки с достатъчно количество вода или прясноизцеден сок. Общото количество на приети течности за денонощие – не по-малко от 2 литра.

 

ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ С ЛЕКАРСТВА: Съчетава се добре с всички лекарствени средства.

 

Net: 90 капсули