Няма продукти
Разгледани продукти
Интересни факти: Какаото на прах, не...
Нов продукт
Интересни факти: Какаото на прах, не се добива от какаови зърна, както може би повечето хора мислят. То е извлек от какаовото масло, което се извлича като паста. Тя съхне и става на прах. За да се неутрализира естествената му киселинност, какаото се третира с алкална основа, това от своя страна спомага за по лесната му разтворимост и то не става на буци. Колкото по висок е процента на алкализация, толкова по лесно се разтваря какаото.
Ползи: Стимулира производството на серотонин в организма и по този начин ни кара да се чувстваме щастливи и доволни.
Произход: Перу
Вкус и аромат: Подобно на черен шоколад: ароматно - вкусено, шоколадово горчив
Използва се за: Ежедневно за приготвяне на напитки, в кухнята и сладкарството.
19 Артикула
Какаото на прах, не се добива от какаови зърна а от тяхното хидролитично пресоване, при което се извлича какаова паста, която се суши и смила на прах.
Какаото има висока киселинност, която е причина то да реагира добре в рецепти с набухвател като сода бикарбонат, която е натурална алкална съставка и много добре спомага за неутрализиране на неговата киселинност.