Черен пипер на зърна Преглед отблизо

Черен пипер на зърна

Нов продукт

Ползи: Черният пипер има антибактериални свойства, спомага храносмилането, понижава риска от рак, благоприятства метаболизма, подходящ е за употреба при диети и спортуване.

Произход: Еквадор

Вкус и аромат: Силен, лют и остър

Използва се за: Универсална подправка, с която може да овкусите всяко ястие от нашата традиционна както и от световната кухня.

Интересни факти: В миналото пиперът се е смятал за толква ценен, че даже е бил използван за подкупване на държавни служители. Антибактериалните му свойства са ефективни при настинки и кашлица – поръсен върху филийка хляб или в супата, загряващият му ефект бързо облекчава кашлицата и запушения нос, макар и за кратко. Черният пипер има свойства и на природен антидепресант. Пиперинът може да усили биоактивността на пропанолола, активна съставка на популярно лекарство за високо кръвно.
Повече детайли

12 Артикула

3,24 лв.

Повече информация

Черният пипер е катерливо увивно тропическо растение, което достига на дължина до 8-9 м. Родината му са бреговете на Малабар, на югозапад от Индия. Плодовете са кръгли с диаметър 4-5 мм, черни или черно кафяви, сбръчкани, твърди, до 30 броя в едно съцветие. В Индия плодовете се използват като храносмилателно средство срещу възпаления, както и срещу главоболие. В Европа пиперът, на цели зърна или смлян, се използва за подправяне и подлютяване. В нашата кухня подправката е широко разпространена, ползва се в изсушен вид и е богата на витамин C.

Summary

  • Product Name:Черен пипер на зърна
  • Product Reference: 2126
  • Price: 3,24 лв.
  • Product Width: 0.00 cm
  • Product Height: 0.00 cm
  • Product Depth: 0.00 cm
  • Product Weight: 0.00 kg
  • Description: Ползи : Черният пипер има антибактериални свойства, спомага храносмилането, понижава риска от рак, благоприятства метаболизма, подходящ е за употреба при диети и спортуване. Произход : Еквадор Вкус и аромат : Силен, лют и остър Използва се за : Универсална подправка, с която може да овкусите всяко ястие от нашата традиционна както и от световната кухня. Интересни факти : В миналото пиперът се е смятал за толква ценен, че даже е бил използван за подкупване на държавни служители.  Антибактериалните му свойства са ефективни при настинки и кашлица – поръсен върху филийка хляб или в супата, загряващият му ефект бързо облекчава кашлицата и запушения нос, макар и за кратко. Черният пипер има свойства и на природен антидепресант.  Пиперинът може да усили биоактивността на пропанолола, активна съставка на популярно лекарство за високо кръвно.
Path: > > Черен пипер на зърна