Най-продавани

Информация

New products

Разгледани продукти

Разпродажба! Черен пипер трошен Преглед отблизо

Черен пипер трошен

Нов продукт

ПолзиЧерният пипер има антибактериални свойства, спомага храносмилането, понижава риска от рак, благоприятства метаболизма, подходящ е за употреба при диети и спортуване.

Произход: Еквадор

Вкус и аромат: Силен, лют и остър

Използва се за: Универсална подправка, с която може да овкусите всяко ястие от нашата традиционна както и от световната кухня.

Интересни факти: В миналото пиперът се е смятал за толква ценен, че даже е бил използван за подкупване на държавни служители. Антибактериалните му свойства са ефективни при настинки и кашлица – поръсен върху филийка хляб или в супата, загряващият му ефект бързо облекчава кашлицата и запушения нос, макар и за кратко. Черният пипер има свойства и на природен антидепресант. Пиперинът може да усили биоактивността на пропанолола, активна съставка на популярно лекарство за високо кръвно.

Повече детайли

32 Артикула

налично

7,58 лв.

Повече информация

Черният пипер е великолепна и много любима подправка на всички, които предпочитат пикантната храна. Използва се предимно в индийската кухня, но популярността му нараства толкова много, че вече спокойно може да се счита за интернационална подправка.

Щипка от подправката, добавена  в ястието подобрява вкуса на храната и й придава уникална пикантност и аромат. Освен най-известните качества на черния пипер в кулинарията, подправката притежава и редица важни качества за нашето здраве.

1.  Спомага за предпазване от рак

2. Спомага за по-добро храносмилане

3. Спомага за справяне с излишните килограми. 

4. Спомага за облекчаване на дискомфорта, предизвикан от задържане на газове.

5. Спомага за красива и чиста кожа.

6. Спомага за справяне с депресиите и подобряване на тонуса .

Черният пипер е катерливо увивно тропическо растение, което достига на дължина до 8-9 м. Родината му са бреговете на Малабар, на югозапад от Индия. Плодовете са кръгли с диаметър 4-5 мм, черни или черно кафяви, сбръчкани, твърди, до 30 броя в едно съцветие. В Индия плодовете се използват като храносмилателно средство срещу възпаления, както и срещу главоболие. В Европа пиперът, на цели зърна или смлян, се използва за подправяне и подлютяване. В нашата кухня подправката е широко разпространена, ползва се в изсушен вид и е богата на витамин C.