Разпродажба! Черен пипер трошен Преглед отблизо

Черен пипер трошен

Нов продукт

ПолзиЧерният пипер има антибактериални свойства, спомага храносмилането, понижава риска от рак, благоприятства метаболизма, подходящ е за употреба при диети и спортуване.

Произход: Еквадор

Вкус и аромат: Силен, лют и остър

Използва се за: Универсална подправка, с която може да овкусите всяко ястие от нашата традиционна както и от световната кухня.

Интересни факти: В миналото пиперът се е смятал за толква ценен, че даже е бил използван за подкупване на държавни служители. Антибактериалните му свойства са ефективни при настинки и кашлица – поръсен върху филийка хляб или в супата, загряващият му ефект бързо облекчава кашлицата и запушения нос, макар и за кратко. Черният пипер има свойства и на природен антидепресант. Пиперинът може да усили биоактивността на пропанолола, активна съставка на популярно лекарство за високо кръвно.

Повече детайли

12 Артикула

налично

0,00 лв.

Повече информация

Черният пипер е великолепна и много любима подправка на всички, които предпочитат пикантната храна. Използва се предимно в индийската кухня, но популярността му нараства толкова много, че вече спокойно може да се счита за интернационална подправка.

Щипка от подправката, добавена  в ястието подобрява вкуса на храната и й придава уникална пикантност и аромат. Освен най-известните качества на черния пипер в кулинарията, подправката притежава и редица важни качества за нашето здраве.

1.  Спомага за предпазване от рак

2. Спомага за по-добро храносмилане

3. Спомага за справяне с излишните килограми. 

4. Спомага за облекчаване на дискомфорта, предизвикан от задържане на газове.

5. Спомага за красива и чиста кожа.

6. Спомага за справяне с депресиите и подобряване на тонуса .

Черният пипер е катерливо увивно тропическо растение, което достига на дължина до 8-9 м. Родината му са бреговете на Малабар, на югозапад от Индия. Плодовете са кръгли с диаметър 4-5 мм, черни или черно кафяви, сбръчкани, твърди, до 30 броя в едно съцветие. В Индия плодовете се използват като храносмилателно средство срещу възпаления, както и срещу главоболие. В Европа пиперът, на цели зърна или смлян, се използва за подправяне и подлютяване. В нашата кухня подправката е широко разпространена, ползва се в изсушен вид и е богата на витамин C.

Summary

  • Product Name:Черен пипер трошен
  • Product Reference: 2128
  • Price: 0,00 лв.
  • Product Width: 0.00 cm
  • Product Height: 0.00 cm
  • Product Depth: 0.00 cm
  • Product Weight: 0.00 kg
  • Description: Ползи :  Черният пипер има антибактериални свойства, спомага храносмилането, понижава риска от рак, благоприятства метаболизма, подходящ е за употреба при диети и спортуване. Произход : Еквадор Вкус и аромат : Силен, лют и остър Използва се за : Универсална подправка, с която може да овкусите всяко ястие от нашата традиционна както и от световната кухня. Интересни факти : В миналото пиперът се е смятал за толква ценен, че даже е бил използван за подкупване на държавни служители.  Антибактериалните му свойства са ефективни при настинки и кашлица – поръсен върху филийка хляб или в супата, загряващият му ефект бързо облекчава кашлицата и запушения нос, макар и за кратко. Черният пипер има свойства и на природен антидепресант.  Пиперинът може да усили биоактивността на пропанолола, активна съставка на популярно лекарство за високо кръвно.
Path: > > Черен пипер трошен