Черен пипер млян Преглед отблизо

Черен пипер млян

Нов продукт

Интересни факти: Зърната на черният пипер са млени на минусова температура, което способства за запазването на всичките му полезни качества и свойства, както и за запазването на страхотният му, наситен и съблазняващ аромат на туко що смлян черен пипер.

В миналото пиперът се е смятал за толква ценен, че даже е бил използван за подкупване на държавни служители. Пиперливият му вкус се дължи на алкалоида терпентин. Препоръчва се при диети защото засилва метаболизма, също така е превантивна мярка срещу рака.

Произход

Вкус и аромат: Силен, лют и остър

Използва се за: Универсална подправка, с която може да овкусите всяко ястие

Ползи: Антибактериални свойства, спомага храносмилането, понижава риска от рак, благоприятства метаболизма, подходящ при диети и спортуване 

Повече детайли

4 Артикула

Налично

Внимание: Последни наличности!

2,63 лв.

Повече информация

Черният пипер се бере докато зърната му са полу узрели, точно преди да станат червени. След това се оставят да изсъхнат, което набръчква кожата им и ги превръща в черен цвят. Зеленият пипер се бере, когато зърната са все още неузрели и зелени на цвят, а белият - когато са напълно узрели. Белият му цвят се получава от накисването му в солен разтвор, при което тъмната им външна обвивка пада и остава само бялото пиперено зърно. 

Черния пипер съдържа определено количество етерично масло, което определя характерния му аромат. Пиперливият му вкус се дължи на алкалоида терпентин. В него има още терпени, мазнини, въглехидрати, ароматни, багрилни и дъбилни вещества, витамин С, смоли и други.

Черният пипер е най-лютият и ароматен пипер в сравнение с останалите сортове и може да се закупи цял, начукан или смлян на прах.

Summary

  • Product Name:Черен пипер млян
  • Product Reference: 2127
  • Price: 2,63 лв.
  • Product Width: 0.00 cm
  • Product Height: 0.00 cm
  • Product Depth: 0.00 cm
  • Product Weight: 0.00 kg
  • Description: Интересни факти : Зърната на черният пипер са млени на минусова температура, което способства за запазването на всичките му  полезни качества и свойства, както и за запазването на страхотният му, наситен и съблазняващ аромат на туко що смлян черен пипер. В миналото пиперът се е смятал за толква ценен, че даже е бил използван за подкупване на държавни служители.  Пиперливият му вкус се дължи на алкалоида терпентин . Препоръчва се при диети защото засилва метаболизма, също така е превантивна мярка срещу рака. Произход :  Вкус и аромат : Силен, лют и остър Използва се за : Универсална подправка, с която може да овкусите всяко ястие Ползи : Антибактериални свойства, спомага храносмилането, понижава риска от рак, благоприятства метаболизма, подходящ при диети и спортуване 
Path: > > Черен пипер млян