Черен пипер млян Преглед отблизо

Черен пипер млян

Нов продукт

Интересни факти: Зърната на черният пипер са млени на минусова температура, което способства за запазването на всичките му полезни качества и свойства, както и за запазването на страхотният му, наситен и съблазняващ аромат на туко що смлян черен пипер.

В миналото пиперът се е смятал за толква ценен, че даже е бил използван за подкупване на държавни служители. Пиперливият му вкус се дължи на алкалоида терпентин. Препоръчва се при диети защото засилва метаболизма, също така е превантивна мярка срещу рака.

Произход

Вкус и аромат: Силен, лют и остър

Използва се за: Универсална подправка, с която може да овкусите всяко ястие

Ползи: Антибактериални свойства, спомага храносмилането, понижава риска от рак, благоприятства метаболизма, подходящ при диети и спортуване 

Повече детайли

Продуктът вече не е наличен

2,63 лв.

Повече информация

Черният пипер се бере докато зърната му са полу узрели, точно преди да станат червени. След това се оставят да изсъхнат, което набръчква кожата им и ги превръща в черен цвят. Зеленият пипер се бере, когато зърната са все още неузрели и зелени на цвят, а белият - когато са напълно узрели. Белият му цвят се получава от накисването му в солен разтвор, при което тъмната им външна обвивка пада и остава само бялото пиперено зърно. 

Черния пипер съдържа определено количество етерично масло, което определя характерния му аромат. Пиперливият му вкус се дължи на алкалоида терпентин. В него има още терпени, мазнини, въглехидрати, ароматни, багрилни и дъбилни вещества, витамин С, смоли и други.

Черният пипер е най-лютият и ароматен пипер в сравнение с останалите сортове и може да се закупи цял, начукан или смлян на прах.

Summary

  • Product Name:Черен пипер млян
  • Product Reference: 2127
  • Price: 2,63 лв.
  • Product Width: 0.00 cm
  • Product Height: 0.00 cm
  • Product Depth: 0.00 cm
  • Product Weight: 0.00 kg
  • Description: Интересни факти : Зърната на черният пипер са млени на минусова температура, което способства за запазването на всичките му  полезни качества и свойства, както и за запазването на страхотният му, наситен и съблазняващ аромат на туко що смлян черен пипер. В миналото пиперът се е смятал за толква ценен, че даже е бил използван за подкупване на държавни служители.  Пиперливият му вкус се дължи на алкалоида терпентин . Препоръчва се при диети защото засилва метаболизма, също така е превантивна мярка срещу рака. Произход :  Вкус и аромат : Силен, лют и остър Използва се за : Универсална подправка, с която може да овкусите всяко ястие Ползи : Антибактериални свойства, спомага храносмилането, понижава риска от рак, благоприятства метаболизма, подходящ при диети и спортуване 
Path: > > Черен пипер млян