Черен пипер млян Преглед отблизо

Черен пипер млян

Нов продукт

Интересни факти: В миналото пиперът се е смятал за толква ценен, че даже е бил използван за подкупване на държавни служители. Пиперливият му вкус се дължи на алкалоида терпентин. Препоръчва се при диети защото засилва метаболизма, също така е превантивна мярка срещу рака.

Произход

Вкус и аромат: Силен, лют и остър

Използва се за: Универсална подправка, с която може да овкусите всяко ястие

Ползи: Антибактериални свойства, спомага храносмилането, понижава риска от рак, благоприятства метаболизма, подходящ при диети и спортуване 

Повече детайли

9 Артикула

2,63 лв.

Повече информация

Черният пипер се бере докато зърната му са полу узрели, точно преди да станат червени. След това се оставят да изсъхнат, което набръчква кожата им и ги превръща в черен цвят. Зеленият пипер се бере, когато зърната са все още неузрели и зелени на цвят, а белият - когато са напълно узрели. Белият му цвят се получава от накисването му в солен разтвор, при което тъмната им външна обвивка пада и остава само бялото пиперено зърно. 

Черния пипер съдържа определено количество етерично масло, което определя характерния му аромат. Пиперливият му вкус се дължи на алкалоида терпентин. В него има още терпени, мазнини, въглехидрати, ароматни, багрилни и дъбилни вещества, витамин С, смоли и други.

Черният пипер е най-лютият и ароматен пипер в сравнение с останалите сортове и може да се закупи цял, начукан или смлян на прах.