Бял пипер на зърна Преглед отблизо

Бял пипер на зърна

Нов продукт

Интересни факти: В Европа белия пипер е много по-популярен от черния. Той представлява вече узрелите и готови за беритба зрънца на черният пипер но с излющена горна люспа.

Произход: Виетнам

Вкус и аромат: Отличава се с характерна миризма и леко парлив вкус

Използва се за: Бели сосове, рибни, зеленчукови и месни ястия

Ползи: Възбужда апетита, подобрява работата на стомашно-чревния тракт, ускорява обмяната на веществата, грижи се за имунната система и общия тонус на тялото

        

Повече детайли

Продуктът вече не е наличен

4,10 лв.

Повече информация

Белият пипер е подправка, която се добива от вече узрелите и готови за беритба зрънца на черният пипер. Процедурата отнема време, тъй като  Реper Nigrum зрънцата, трябва да киснат за период от около седмица във вода, или най-добре във бавно течаща вода. По този начин кожата се отделя много лесно и може да бъде отстранена дори механично.

Когато процедурата по отделянето приключи, следващата стъпка е сушенето.

След като вече излющените зрънца се изсушът, готовият продукт може да се нарече Бял пипер.

Излющените зрънца на черният пипер, които вече казахме че всички наричат Бял пипер, имат изключително мек вкус и неповторим аромат. Те се употребяват при специялни ястия и по - завъртяни рецепти.

В кулинарните кръгове, от край време се водят спорове, какъв вид пипер е по-добре да се използва. Някои майстор-готвачи горещо препоръчват Белият пипер, тъи като той не оцветява ястията и сосовете, а в същото време придава аромат и изтънченост на гозбата.

Друго много важно положително свойство на Белият пипер е, че той завишава топлиннообразуващите процеси в организма а също така и абсорбацията в стомашно чревният тракт. Тази страхотна подправка също така стимулира и перисталтиката на червата помагайки ни по лесно и бързо да се освобождаваме от вече преработените храни. Има известни антиоксидантни свойства поради съдържанието си на манган, да не забравим да добавим че предпазва и от рак на дебелото черво. Ефективен в помоща си за отделянето на холестериновите отлагания от кръвоносните съдове.

Това е подправка, която трябвада присъства във всяка кухня !!!

 

 

 

Summary

  • Product Name:Бял пипер на зърна
  • Product Reference: 2146
  • Price: 4,10 лв.
  • Product Width: 0.00 cm
  • Product Height: 0.00 cm
  • Product Depth: 0.00 cm
  • Product Weight: 0.00 kg
  • Description: Интересни факти : В Европа белия пипер е много по-популярен от черния . Той представлява вече узрелите и готови за беритба зрънца на черният пипер но с излющена горна люспа. Произход : Виетнам Вкус и аромат : Отличава се с характерна миризма и леко парлив вкус Използва се за : Бели сосове, рибни, зеленчукови и месни ястия Ползи : Възбужда апетита, подобрява работата на стомашно-чревния тракт, ускорява обмяната на веществата, грижи се за имунната система и общия тонус на тялото         
Path: > > Бял пипер на зърна