Млян бял пипер Преглед отблизо

Бял пипер млян

Нов продукт

Интересни факти: В Европа белия пипер е много по-популярен от черния

Произход: Сирия

Вкус и аромат: Отличава се с характерна миризма и леко парлив вкус

Използва се за: Бели сосове, рибни, зеленчукови и месни ястия

Ползи: Възбужда апетита, подобрява работата на стомашно-чревния тракт, ускорява обмяната на веществата, грижи се за имунната система и общия тонус на тялото

        

Повече детайли

3 Артикула

Налично

Внимание: Последни наличности!

4,00 лв.

Повече информация

Белият пипер е подправка, която се използва широко в кулинарията. Отличава се с характерна миризма и леко парлив привкус. Тя се добива от плодовете на увивното растение Piper nigrum, от което се произвежда и добре познатият ни черен пипер. Въпросното растение е от семействоПиперови /Piperaceae/.

Piper nigrum се среща на местата с горещ и влажен климат. Неговата родина е Индия. Там то може да се види в подивяло състояние и днес. Освен в Индия то се отглежда в редица страни, сред които Виетнам, Бразилия, Индонезия, Малайзия, Шри Ланка, Китай и Тайланд. 

Подправката бял пипер се добива от плодовете на Piper nigrum, когато зрънцата са напълно узрели. По това време те добиват червен цвят. Те се обират и се накисват 6-7 дни във вода. Тази стъпка се предприема, за да може кожа да бъде отстранена по-лесно после. Иначе въпросната обвивка се премахва, тъй като бързо започва да гние при процеса на обработка. След като ципата бъде премахната, остава единствено светлата ядка. Тя се оставя на слънце, за да изсъхне добре. В крайна сметка готовият за употреба бял пипер е с жълтеникав цвят. В някои случаи белият пипер се получава, след като се остърже обвивката на черния пипер.

Белият пипер е с по-мек вкус в сравнение с останалите видове пипер. Той се отличава и с по-нежен аромат. 

Белият пипер е подправка с уникален аромат, която е идеално допълва вкуса и уханието на рибни, зеленчукови и месни блюда. Опитните кулинари не пропускат да овкусят с нея леки сосове, супи, печени ястия от телешко и говеждо месо, салати и др. Според същите белият пипер се явява една от основните съставки, придаваща изисканост на специалитетите.

Summary

  • Product Name:Бял пипер млян
  • Product Reference: 2179
  • Price: 4,00 лв.
  • Product Width: 0.00 cm
  • Product Height: 0.00 cm
  • Product Depth: 0.00 cm
  • Product Weight: 0.00 kg
  • Description: Интересни факти : В Европа белия пипер е много по-популярен от черния Произход : Сирия Вкус и аромат : Отличава се с характерна миризма и леко парлив вкус Използва се за : Бели сосове, рибни, зеленчукови и месни ястия Ползи : Възбужда апетита, подобрява работата на стомашно-чревния тракт, ускорява обмяната на веществата, грижи се за имунната система и общия тонус на тялото         
Path: > > Бял пипер млян