Няма продукти
Нов продукт
Интересни факти: Зеленият пипер се бере преди пълното узряване на плода, на което се дължи по-мекият и свеж вкус
Произход: Индия
Вкус и аромат: По-лек, по-свеж и по-мек от черния пипер
Използва се за: Прекрасен заместител на черния пипер
Ползи: Помага на храносмилането, използва се при настинка, хрема, кашлица
2 Артикула
Налично
Внимание: Последни наличности!
Черният, белият и зеленият пипер се добиват от зърната на едно и също растение - Piper nigrum. То е увивно тропическо растение, което се нуждае от висока температура и голяма влажност. Разликата между трите вида пипер се състои в степента им на зрялост и различната обработка на плодчетата на растението. Зелените пиперени зърна се берат неузрели, за да останат с този цвят. Когато станат бледорозови до червени, те се обират и се оставят да изсъхнат.