Няма продукти
Нов продукт
Интересни факти:Червеният пипер съдържа вещества, които повишават кръвоснабдяването. Често се използва за натурално оцветяване на ястията от леко оранжев до керемиден цвят, в един грам червен пипер се съдържа повече Витамин C, отколкото в сока на 4 лимона
Произход: България
Вкус и аромат: Сладък и мек
Използва се за: Овкусяване на зеленчукови ястия, пилешко, свинско и телешко месо
2 Артикула
Налично
Внимание: Последни наличности!
Характерно за вкуса, който придава тази подправка е сладникавият отенък поради което е изключително подходяща за овкусяване на зеленчукови ястия, пилешко, свинско и телешко месо, а дори и риба.
Ароматът на червения пипер се освобождава напълно при термична обработка. Тя обаче трябва да е внимателна, да бъде кратка и умерена, защото при висока температура, захарите в подправката прегарят и вкусът му става горчив.
За историята на подправката не се знаят големи подробности, но сладкият червен пипер е влязъл пръв в употреба. В Европа червеният пипер не идва от Ориента, а от коренно различната посока на Португалия. В страната на портокалите и хубавото вино червеният пипер идва през 16 век, когато португалските каравели донесли подправката от Мексико.
По-нататък историята на стритите червени чушки бележи апогей с навлизането си в Унгария. Това става някъде през 19 век, когато в страната толкова много се използва червен пипер в кулинарията, че тя започва да се счита за негова втора родина. Като основен елемент от унгарската кухня, без червен пипер не се приготвят ред известни тукашни ястия, сред които и унгарският гулаш.