Лют червен пипер Преглед отблизо

Кайенски едро млян лют пипер

Нов продукт

Интересни факти: Често се използва за натурално оцветяване на ястията от леко оранжев до керемиден цвят, в един грам червен пипер се съдържа повече Витамин C, отколкото в сока на 4 лимона

Произход: България

Вкус и аромат: Лют

Използва се за: Всичко, което има нужда от малко пикантност

Ползи: Потиска апетита и изгаря калории, облекчава хроничната болка, лекува псориазис, помага при главоболие

Повече детайли

Продуктът вече не е наличен

2,60 лв.

Повече информация

Лютивият червен пипер, наричан още кайенски пипер се приготвя от узрели лютиви чушлета и се използва за подлютяване на ястия, сосове, както и някои смеси за подправки.

Ползи от лютия червения пипер

Ползите за човешкия организъм от червения пипер са не една или две. Лютият червен пипер е отличен източник на витамин А. Той също е добър източник на витамин В6, витамин С, витамин К, манган и диетични фибри. Лютият червен пипер засилва метаболитните процеси и ускорява прогонването на слузта.

Лютивият червен пипер има доказани ползи при предотвратяването на ракови образувания, при сърдечни пристъпи, както и при язви и други стомашно-чревни заболявания.

Особено добре се повлиява от лютия червен пипер пептична язва, която се причинява от бактерии. Повишаването на киселинната среда в стомаха е причина за влошаването на язвата. В този случай подправката се използва като лекарство. Лютият червен пипер спира развитието на язви, като убива бактериите, с което пък се стимулират клетките на лигавицата на стомаха да отделят защитни сокове. Именно тези сокове повлияват добре язвата.

Summary

  • Product Name:Кайенски едро млян лют пипер
  • Product Reference: 2150
  • Price: 2,60 лв.
  • Product Width: 0.00 cm
  • Product Height: 0.00 cm
  • Product Depth: 0.00 cm
  • Product Weight: 0.00 kg
  • Description: Интересни факти : Ч есто се използва за натурално оцветяване на ястията от леко оранжев до керемиден цвят, в един грам червен пипер се съдържа повече Витамин C, отколкото в сока на 4 лимона Произход : България Вкус и аромат : Лют Използва се за : Всичко, което има нужда от малко пикантност Ползи : Потиска апетита и изгаря калории, облекчава хроничната болка, лекува псориазис, помага при главоболие
Path: > > Кайенски едро млян лют пипер