Най-продавани

Информация

New products

  • ШАФРАН
    ШАФРАН

    Saffron Deluxe от сърцето на Родопите – екологично чист продукт с...

    13,50 лв.

Разгледани продукти

Лют червен пипер Преглед отблизо

Кайенски едро млян лют пипер

Нов продукт

Интересни факти: Често се използва за натурално оцветяване на ястията от леко оранжев до керемиден цвят, в един грам червен пипер се съдържа повече Витамин C, отколкото в сока на 4 лимона

Произход: България

Вкус и аромат: Лют

Използва се за: Всичко, което има нужда от малко пикантност

Ползи: Потиска апетита и изгаря калории, облекчава хроничната болка, лекува псориазис, помага при главоболие

Повече детайли

Продуктът вече не е наличен

2,60 лв.

Повече информация

Лютивият червен пипер, наричан още кайенски пипер се приготвя от узрели лютиви чушлета и се използва за подлютяване на ястия, сосове, както и някои смеси за подправки.

Ползи от лютия червения пипер

Ползите за човешкия организъм от червения пипер са не една или две. Лютият червен пипер е отличен източник на витамин А. Той също е добър източник на витамин В6, витамин С, витамин К, манган и диетични фибри. Лютият червен пипер засилва метаболитните процеси и ускорява прогонването на слузта.

Лютивият червен пипер има доказани ползи при предотвратяването на ракови образувания, при сърдечни пристъпи, както и при язви и други стомашно-чревни заболявания.

Особено добре се повлиява от лютия червен пипер пептична язва, която се причинява от бактерии. Повишаването на киселинната среда в стомаха е причина за влошаването на язвата. В този случай подправката се използва като лекарство. Лютият червен пипер спира развитието на язви, като убива бактериите, с което пък се стимулират клетките на лигавицата на стомаха да отделят защитни сокове. Именно тези сокове повлияват добре язвата.