Най-продавани

Информация

New products

  • ШАФРАН
    ШАФРАН

    Saffron Deluxe от сърцето на Родопите – екологично чист продукт с...

    13,50 лв.

Разгледани продукти

Розмарин Преглед отблизо

Розмарин

Нов продукт

Интересни факти: От библейски времена, Розмаринът е на дълбока почит. Още древногръцките лечители са го предписвали като лек за куп болежки. Може да се ползва като консервант заради високите си антибактериални качества.

Произход: България

Вкус и аромат: Силен, свеж

Използва се за: Ястия, супи, риба

Ползи: За бъбреци. При камъни в жлъчката. За подобряване на паметта и умствените способности.При подагра,тромбовлебит, за хубава коса,при астма и бронхит, при невроза, ревматизъм и ишиас Има много силно анти бактериално свойство заради розмариновата киселина и есенциалните масла които съдържа като камфен, борнеол, борнил ацетат и цинеол.
Има антигъбични, антисептични и противовъзпалителни свойства.
Розмаринът синтезира колаген и е много богат на витамините А и С. Съдържа и манган, много важен антиоксидант, желязо, калий, мед, калций и магнезий, и изобилие от витамини от група В. Много е полезен при жени точно преди зачеването защото спомагат за предотвратяване на дефекти на невралната тръба при новородени.

Повече детайли

16 Артикула

2,50 лв.

Повече информация

Розмаринът синтезира колаген и е много богат на витамините А и С. Съдържа и манган, много важен антиоксидант, желязо, калий, мед, калций и магнезий, и изобилие от витамини от група В. Много е полезен при жени точно преди зачеването защото спомагат за предотвратяване на дефекти на невралната тръба при новородени. Има антигъбични, антисептични и противовъзпалителни свойства.