Билков лосион против косопад

Билков лосион против косопад

9.90 лв.

Спрете косопада

Eкстракти от коприва, орех, репей, чувен, дъбови кори и люта чушка.

Миксът от добре подбрани билки максимално стимулира растежа на косата и заздравява косъма. Ефикасно се бори с загубата на косата и едновременно с това, я прави ефирно мека, заздравена и бляскава. Капсаицинът от лютите чушки е най-мощния стимулант за растеж на косата и спиране на косопада, той има свойството да събужда заспалите космени фоликули и да насърчава активен и ускорен растеж на косата.

Категория:

Описание

Начин на употреба: След измиване на косата с памучен тампон напоен с лосиона, втрийте в корените с леки кръгови движения. Не се изплаква след това с вода!!! Избягвайте контакт с очите и устните. Ако продуктът попадне в очите, изплакнете обилно с вода. Ако усетите дразнене, прекратете употребата.

Интересни факти  –  Защо космите започват да изтъняват в определени зони на темето? Тестостеронът, който се отделя при мъжете и в по-малко количество при жените, се преобразува в по-активния хормон дихидротестостерон (ДХТ) под влияние на ензима 5-алфа-редуктаза. Този ензим се среща предимно в скалпа и простатата. Високото ниво на ДХТ е обвързано с високите нива на ензима. Новообразувалият се активен хормон прониква в клетките на фоликула и нарушава синтеза на белтъците, отговорни за образуването на косъма. Фоликулът става по-малък по размер и всеки следващ косъм има по-кратка растежна (анагенна) фаза. По принцип в анагенната фаза матриксните клетки се делят бързо и раздвижват космената луковица. Там те се трансформират в клетки, които формират обвивката и стъблото на косъма. Образува се медула, кортекс и кутикула на косъма. Процесът завършва с отделяне на кератин, който е основната градивна единица на стеблото и кератинизация на клетките на корена. Растежната фаза е продължителна – между 3 и 8 години. Тя представлява 85 % от времето на растеж на косъма.

При употрева на лосиона Цветът на косата ще започне да се възвръща към естествения и да става все по-наситен. Всяка една рецепта с коприва работи против косопад, защото растението оздравява корените на косата. Копривата е истинска съкровищница на витамини, минерали, органични киселини и други полезни вещества, които идеално освежават и подхранват както кожата, така и косата. Орехът заздравява косъма и му придава блясък, той е много силно и изпитано природно средство против косопад. Чудесата, които корена от репей може да направи за вашата коса, са наистина страхотни. Компонентите на репея се състоят от концентрирани витамини от група В, витамин С, калций, желязо, магнезий и цинк. Всички са необходими за растежа на здрава и красива коса. Лютата чушка е богата на капсаицин, който уплътнява структурата на косъма, заглажда и възстановява увредената коса. Той е най-мощния стимулант за растеж на косата и спиране на косопада, защото събужда заспалите космени фоликули и насърчава активен и ускорен растеж на косата.

INCI: Aqua, Propolis, Zink, Ethanol alcohol, Ascorbic acid, Salicylic acid, Resorcinol, Vitamin B, Plantago Major extract, Beeswax, Juglandis regia, Urtica Dioica, Arctium lappa, Quercus robur, Chenopodium b. henricus, Cayenne pepper, Capsicum frutescens.

Произход: България

100 мл

Go to Top