ОБЩИ УСЛОВИЯ ПРИ ПОЛЗВАНЕ НА ОНЛАЙН МАГАЗИНА bilkarkata.bg

1.ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ

1.1. Общите условия на сайта уточняват отношенията между потребителите в сайта, наричани по-долу „КЛИЕНТ” и собственика на сайта , наричан по-долу „bilkarkata.bg”. С натискането върху всеки един бутон, линк или уред разположени в страниците на bilkarkata.bg, клиента се съгласява, приема изцяло и се задължава да спазва настоящите Общи условия.

1.2. След натискане на бутона „КУПИ”, потребителите на страницата се съгласяват да закупят и заплатят стоката, намираща се в количката им, както и таксата за доставка и наложен платеж дължима към куриера за доставката на стоката до адрес посочен от потребителя или до офис на куриера. Това действие има правно обвързваща сила. КЛИЕНТЪТ получава потвърждение на своята поръчка и с получаването на въпросното потвърждение се счита, че договорът е сключен.

1.3. bilkarkata.bg запазва правото си да направи отказ от доставка на потвърдена поръчка в случай, че стоката не е налична. При липса на складова наличност от заявената поръчка, в рамките на три работни дни bilkarkata.bg уведомява КЛИЕНТА за изчерпаната наличност чрез изпращане на електронно съобщение до посочения от КЛИЕНТА електронен адрес или чрез телефонно обаждане на посоченият номер. В случай, че е направен паричен превод по сметката на, КЛИЕНТЪТ има правото да избира между възстановяване на сумите, отказ от поръчката или чрез избор на заместваща поръчка.

2. ЦЕНИ

2.1. Цените посочени в сайта са в български лева и с включено ДДС. Цените не включват доставка до адрес в съответното населено място.

3. НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ

3.1. Плащането се извършва чрез наложен платеж. Полученият продукт се заплаща на куриера при получаването му.

3.2. Плащане по банков път:
Банковият превод се извършва по посочената в bilkarkata.bg сметка. Доставката на поръчаният продукт се извършва след получаване на сумата по сметката.

3.3. Плащане чрез EPAY.BG
Плащане с карти Борика, Euroline, Maestro, Master Card, Visa Electron, Visa Classic; Плащането
по този начин става след предварителна регистрация в системата на epay.bg. След постъпване на плащането в нашата система започва обработката на Вашата поръчка. След извършане на плащането в сайта на ePay.bg, моля не затваряйте браузъра, а натиснете бутона за връщане в страницата на bilkarkata.bg, за да финализирате заявката.

4. ПОРЪЧКА

4.1. В страницата на bilkarkata.bg за всеки продукт има приложена снимка, основни технически параметри, допълнителна информация и цена на продукта, което ще направи Вашият избор по-лесен и информиран. След като изберете вид и количество на продукта натиснете бутона КУПИ.
Можете да направите поръчка на сайта ни 24 часа в денонощието, включително и през почивните дни и в дните на официални празници, като Вашата поръчка ще бъде обработена в първия работен ден. Поръчката се счита за приета за деня, ако бъде направена от КЛИЕНТА преди 13:00 часа, при поръчка направени по-късно се счита за потвърдена за следващия ден.
Можете да направите техническа консултация, чрез запитване на формата в сайта, на имейл sales@bilkarkata.bg, на нашите телефони, както и на място в нашия магазин в рамките на работното време.

4.2. Имате няколко възможности да направите Вашата поръчка от сайта на bilkarkata.bg
– да се регистрирате, като нов потребител, ако за първи път пазарувате от нашия магазин;
– да влезете в профила си на вече съществуващ потребител, за което е необходима да сте си направили вече регистрация в сайта bilkarkata.bg, като сте посочили нужните данни и информация за контакт;
– да направите поръчка, като гост на сайта.
Всички полета в електорнния формуляр, обозначени със звездичка са задължителни.

В случай, че КЛИЕНТЪТ избере да поръча като „гост”, не се изисква регистрация и е нужно да се въведе имейл адрес, име, адрес за доставка и телефон за контакти. Избраният вариант за поръчка, като „гост” на сайта, не дава възможност на потребителя да проследи историята на предишни поръчки, също така и да получава информация относно промоции, отстъпки и т.н.

В случай, че КЛИЕНТЪТ е вече регистриран, той има възможност да извърши поръчката си единствено влизайки с потребителското си име и парола, тъй като данните въведени при регистрацията се съхраняват в системата. Регистрацията дава предимства, като постоянна информация относно нови продукти, промоции, отстъпки и много др.

5. ДОСТАВКА

5.1. Поръчаната стока се доставя по куриер до посочен от КЛИЕНТА адрес, в срок от 2-5 работни дни (без събота и неделя). При експресна доставка КЛИЕНТЪТ заплаща допълнително 5лв. за услугата.. Срокът за получаване при експресна доставка е 1 до 2 работни дни.

5.2. При доставка, стоката следва да бъде прегледана добре от КЛИЕНТА. Евентуални повреди, удари и други щети следва да бъдат докладвани НЕЗАБАВНО в офиса на bilkarkata.bg. В случай, че бъде установен наличие на такива, за които не е било докладвано, то bilkarkata.bg не носи отговорност, както за рекламация, така и за гаранционно обслужване.

5.3. В случаите когато от bilkarkata.bg са зададени в писмена форма конкретни дата и час за доставка, изявлението има обвързваща сила. При посочени непълен или грешен адрес, лице за контакти и/или телефон при подаване на заявката, bilkarkata.bg не е обвързан от каквото и да е задължение за изпълнение на поръчката.

5.4. При предаване на стоката КЛИЕНТЪТ или трето лице подписват придружаващите ги документи. За трето лице се счита всеки, който не е титуляр на заявлението, но приема стоката на посочения от КЛИЕНТА адрес. В случай, че КЛИЕНТЪТ не бъде намерен в срока за доставка на посочения адрес или не бъде осигурен достъп и условия за предаване на поръчката в този срок, bilkarkata.bg се освобождава от задължението си да достави заявената за покупка стока.

6. УСЛОВИЯ ЗА ГАРАНЦИОННА И ИЗВЪН ГАРАНЦИОННА ПОДДРЪЖКА

6.1. Доставката е придружена от Инструкция за монтаж и експлоатация, преведена на български език и Гаранционна карта с данните на стоката и гаранционните срокове, в която също е записан и адресът и телефона на оторизирания сервиз, обслужващ закупената стока.

7. ЗАМЯНА И ВРЪЩАНЕ НА СТОКА

7.1. Когато доставената стока не съответства на заявеният от КЛИЕНТА и това може да се установи чрез обикновен преглед, КЛИЕНТЪТ може да изиска доставката да бъде заменена със съответстващата на направеното от него заявление за покупка в срок от 24 часа от получаването им.

7.2. В случай, че КЛИЕНТЪТ откаже да приеме стоката, която е поръчал, той е задължен да заплати направените разходи за извършената доставка. При неплащане bilkarkata.bg има право да предприеме действия за събирането на тази сума съгласно предвидения в закона ред. КЛИЕНТЪТ има право да върне поръчаната стока в 7 дневен срок от нейното получаване и само в случай, че стоката не е използвана, не е с нарушена цялост на опаковката и вида, в който е получена стоката при условията на чл.55 от ЗЗП. За тази цел стоката трябва да бъде в опаковката в която е напуснала магазин Билкарката, да е във вида, в който е била получена стоката и без следи от употреба, със съпровождащата ги документация, предоставена от куриера. При всички случаи на връщане на стока, трябва да бъде предварително уведомен представител на bilkarkata.bg.

8. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА КЛИЕНТА

8.1. КЛИЕНТЪТ има право да се информира за състоянието на своята поръчка.

8.2. КЛИЕНТЪТ носи пълната отговорност за опазването на своето потребителско име и парола, както и за всички действия, които се извършват от него или трето лице чрез използване на потребителското име и паролата. КЛИЕНТЪТ е длъжен да уведомява незабавно bilkarkata.bg за всеки случай на неправомерен достъп чрез използване на неговите потребителско име и парола, както и винаги, когато съществува риск от такова използване.

8.3. КЛИЕНТЪТ е длъжен да заплати цената на своята поръчка според обявеният начин на плащане.

8.4. Всеки КЛИЕНТ се задължава при използване на услугите на bilkarkata.bg:
– да не прави фиктивни заявки на сайта на bilkarkata.bg;
– използването на какъвто и да е материал от съдържанието на този сайт, с изключение на това което не е в разрез с тези ОБЩИ УСЛОВИЯ ПРИ ПОЛЗВАНЕ, без писменото съгласие на bilkarkata.bg е изрично забранено;
– КЛИЕНТЪТ на сайта bilkarkata.bg няма право да разпространява, копира (освен за лични, нетърговски цели), предава, възпроизвежда, публикува, създава вторични материали, или по какъвто и да е друг начин да използва съдържанието на сайта без изричното писмено съгласие на bilkarkata.bg;
– да не нарушава чужди имуществени или не имуществени, абсолютни или относителни права и интереси, като право на собственост, право на интелектуална собственост и др.;
– да спазва българското законодателство, приложимите чужди закони, правилата на морала и добрите нрави и Интернет етика.
– да уведомява незабавно bilkarkata.bg за всеки случай на извършено или открито нарушение при използване на предоставените услуги.
– да не зарежда, изпраща, предава, разпространява или използва по какъвто и да било начин и да не прави достояние на трети лица софтуер, компютърни програми, файлове, приложения или други материали, съдържащи компютърни вируси, системи за не оторизиран далечен контрол („троянски коне“), компютърни кодове, или материали, предназначени да прекъсват, затрудняват, нарушават или ограничават нормалното функциониране на компютърен хардуер или софтуер или телекомуникационните съоръжения или имащи за цел не оторизирано проникване или достъп в чуждестранни ресурси или софтуер; да не извършва злоумишлени действия;
– да обезщети bilkarkata.bg и всички трети лица за всички вреди и пропуснати ползи, включително за всякъкви разходи и платени адвокатски възнаграждения, настъпили вследствие на предявени искове от и/или платени обезщетения на трети лица във връзка с Интернет страници, хипервръзки, материали или информация, които клиентът е използвал, разположил на сървъра, изпращал, разпространявал, направил достояние на трети лица или направил достъпни чрез bilkarkata.bg в нарушение на закона, настоящите ОБЩИ УСЛОВИЯ, Добрите нрави или Интернет етикета.
– КЛИЕНТЪТ се задължава да посочи точен и валиден адрес за доставка, електронна поща и телефон, да заплати цената на стоката, да заплати разходите по доставка и да осигури достъп и възможност за получаване на стоката. В случай, че изрично не е посочено, че доставката е безплатна, същата се счита за възмездена.

9. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА bilkarkata.bg

9.1. bilkarkata.bg няма задължението и обективната възможност да контролира начина, по който потребителите използват предоставената стока.

9.2. bilkarkata.bg има правото, но не и задължение да запазва материали и информация, разположени на сайта на bilkarkata.bg.

9.3. bilkarkata.bg има правото по всяко време, без уведомяване на клиента, когато последният ползва услугите в нарушение на настоящите условия, както и по преценка на bilkarkata.bg да прекрати, спре или промени предоставяните услуги във връзка с ползването на сайта. bilkarkata.bg не носи отговорност спрямо потребителите и трети лица за претърпени вреди и пропуснати ползи, настъпили вследствие прекратяването, спирането, променянето или ограничаването на услугите, изтриването, модифицирането, загубването, недостоверността, неточността, или непълнотата на съобщения, материали или информация, пренасяни, използвани или записвани или станали достъпни чрез bilkarkata.bg. От своя страна bilkarkata.bg след получаване на плащането се задължава да прехвърли на КЛИЕНТА собствеността на заявената за покупка от него стока, да достави в срок заявената за покупка стока, да проверява за техническа изправност всеки артикул преди да бъде изпратен (в случай, че това е възможно без да нарушава цялостта на опаковката).

9.4. bilkarkata.bg не носи отговорност за вреди, причинени върху софтуера, хардуера или телекомуникационните съоръжения, или за загуба на данни, произтекли от материали или ресурси, търсени, заредени или използвани по какъвто и да било начин посредством предоставените услуги. Съветите, консултациите или помощта оказани от специалистите и служителите на bilkarkata.bg във връзка с ползването на услугите от потребителите, не поражда каквато и да била отговорност или задължения за bilkarkata.bg. Фирмата не носи отговорност при невярност на посочената от производителя информация на стоката.

9.5. bilkarkata.bg има правото да събира и използва информация отнасяща се до нейните КЛИЕНТИ, независимо дали са регистрирани.

9.6. Информацията по предходния член може да бъде използвана от bilkarkata.bg, освен в случай на изрично несъгласие на КЛИЕНТА, изпратено на имейл адрес sales@bilkarkata.bg. bilkarkata.bg събира и използва информацията за да подобрява предлаганите услуги. Всички цели, за които bilkarkata.bg ще използва информацията ще бъдат съобразно българското законодателство, приложимите международни актове и добрите нрави.

9.7. bilkarkata.bg не носи отговорност за неизпълнение на задълженията си по този договор при настъпване на форсмажорни обстоятелства, които bilkarkata.bg не е предвидил и не е бил длъжен да предвиди – вкл., случаи на случайни събития, проблеми в глобалната мрежа на Инернет и в предоставянето на услугите извън конторла на bilkarkata.bg.

9.8. bilkarkata.bg има право да инсталира на компютрите на потребителите си бисквитки (cookies). Бисквитките представляват текстови файлове, които се запазват от интернет страницата върху твърдия диск на КЛИЕНТА и позволяват възстановяване на информация за Потребителя, като го идентифицират и позволяват проследяване на действията му, Интернет страниците, които посещава хипервръзките, които използва, информацията, която ползва и записва и други.

10. ЛИЧНИ ДАННИ

10.1. bilkarkata.bg гарантира на своите КЛИЕНТИ конфиденциалността на предоставената информация и лични данни. Последните няма да бъдат използвани, предоставяни или довеждани до знанието на трети лица извън случаите, посочени в настоящите Общи условия. bilkarkata.bg защитава личните данни на КЛИЕНТА, станали му известни при попълване на електронната форма за извършване на заявление за покупка, като това задължение отпада в случай, че КЛИЕНТЪТ е предоставил неверни данни. При спазване на действащото законодателство и клаузите на настоящите Общи условия, bilkarkata.bg може да използва личните данни на КЛИЕНТА единствено и само за целите, предвидени в договора. Всякакви други цели, за които се използват данните, ще бъдат съобразени с българското законодателство, приложимите международни актове, Интернет етиката, правилата на морала и добрите нрави.

10.2. bilkarkata.bg се задължава да не разкрива никакви лични данни за КЛИЕНТА на трети лица – държавни органи, търговски дружества, физически лица и други, освен случаите когато е получил изрично писмено съгласие на КЛИЕНТА, информацията е изискана от държавни органи или длъжностни лица, които според действащото законодателство са оправомощени да изискват събират такава информация. bilkarkata.bg е длъжен да предостави информация по силата на закона.

11. ИЗМЕНЕНИЯ

11.1. Общите условия могат да бъдат променяни по всяко време от bilkarkata.bg, както номенклатурата и цените на стоката без да е длъжен да уведомява КЛИЕНТА за това предварително.

12. ТЕРМИНОЛОГИЯ

12.1. Под „КЛИЕНТ” се разбира всеки, който е заредил Интернет страницата bilkarkata.bg на своя компютър.

12.2. Под „ПОРЪЧКА” се разбира избраните стоки и всички други атрибути свързани с начина на доставка и заплащане на стоката от КЛИЕНТА.

13. ДРУГИ

13.1. Всички спорове между страните се решават в дух на разбирателство и добра воля. В случай, че не бъде постигнато съгласие, всички неразрешени спорове, включително спорове, породени или отнасящи се до тълкуването му, недействителност, изпълнение или прекратяване, както и спорове за попълване на празноти в договора или приспособяването му към нововъзникнали обстоятелства, ще бъдат разрешавани от компетентния съд по регистрация на bilkarkata.bg, съобразно българското законодателство.